

Hovězí kostky na celeru a rajčatech
Suroviny
- 800 g hovězí kližky nebo krku
- 2 cibule
- 3 stroužky nakrájeného česneku
- 2 lžíce sádla
- 1/2 bulvy celeru
- 2 mrkve
- 3 rajčata spařená a oloupaná
- 80 g rajčatového protlaku
- vývar z kostí
- snítka rozmarýnu
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Opracované a omyté maso nakrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme a taky nakrájíme. Rozpustíme sádlo a maso ze všech stran opečeme. Vytáhneme na talíř a do výpeku vhodíme zeleninu bez rajčat. Orestujeme do zlaté barvy a po té přimícháme protlak a nakrájená rajčata.
Předěláme do pekáčku vhodného do trouby, přidáme maso, koření, podlijeme vývarem a přikryjeme poklicí. Pečeme na 150 st. cca 2 hodiny, podle masa, musí být úplně do měkka. Během pečení maso poléváme výpekem.
Hotové maso vytáhneme, výpek rozmixujeme (4 kuličky vytáhneme) nebo propasírujeme. Šťáva by měla být dost hustá. Kdo by měl málo zapráší moukou. Podáváme s kaší, rýží nebo těstovinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí kostky na celeru a rajčatech
-
perfektní
-
mifka: Děkuji moc Tobě i všem...jsem moc ráda, že chutnalo...
-
Krasna fotka
a jidlo dnes uvareno a manzelovi mooooc chutnalo....
-
-
Krásný recept
a nádherná fotky
-
-
Krásný recept se skvělou kombinací surovin, ze kterých musí vzniknout dobrá mňamka.
-
Hovězí a celer je skvělá kombinace a ještě takhle podané na stůl, hmmm
-
Nadherny recept a to servirovani