Hovězí kostky na celeru a rajčatech

Suroviny

800 g hovězí kližky nebo krku
2 cibule
3 stroužky nakrájeného česneku
2 lžíce sádla
1/2 bulvy celeru
2 mrkve
3 rajčata spařená a oloupaná
80 g rajčatového protlaku
vývar z kostí
snítka rozmarýnu
4 kuličky nového koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Opracované a omyté maso nakrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme a taky nakrájíme. Rozpustíme sádlo a maso ze všech stran opečeme. Vytáhneme na talíř a do výpeku vhodíme zeleninu bez rajčat. Orestujeme do zlaté barvy a po té přimícháme protlak a nakrájená rajčata.

  2. Předěláme do pekáčku vhodného do trouby, přidáme maso, koření, podlijeme vývarem a přikryjeme poklicí. Pečeme na 150 st. cca 2 hodiny, podle masa, musí být úplně do měkka. Během pečení maso poléváme výpekem.

  3. Hotové maso vytáhneme, výpek rozmixujeme (4 kuličky vytáhneme) nebo propasírujeme. Šťáva by měla být dost hustá. Kdo by měl málo zapráší moukou. Podáváme s kaší, rýží nebo těstovinami.

Komentáře k receptu Hovězí kostky na celeru a rajčatech

Tématické fráze: hovězí kostky recepty hovězí kostky hovězí na rajčatech hovězí na celeru hovězí kostky na celeru hovězí recepty recepty z hovězí na z celeru hana hegerová recept hovezi na rajcatech hovězí recept hovězí kostky s rajčaty hovězí maso na řapíkatém celeru s rajčaty hovězí krk recepty hovezí nudličky s baby karotkou a hráškem hovězí kostky na víně recepty z celeru hovězí s celerem hovězí krk na z celeru recept hovezi na celeru celer recepty