Hovězí kostky na celeru a rajčatech

mika59 Kuchařka: mika59

Hovězí maso 8 názorů

Suroviny

800 g hovězí kližky nebo krku
2 cibule
3 stroužky nakrájeného česneku
2 lžíce sádla
1/2 bulvy celeru
2 mrkve
3 rajčata spařená a oloupaná
80 g rajčatového protlaku
vývar z kostí
snítka rozmarýnu
4 kuličky nového koření
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opracované a omyté maso nakrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme a taky nakrájíme. Rozpustíme sádlo a maso ze všech stran opečeme. Vytáhneme na talíř a do výpeku vhodíme zeleninu bez rajčat. Orestujeme do zlaté barvy a po té přimícháme protlak a nakrájená rajčata.

  2. Předěláme do pekáčku vhodného do trouby, přidáme maso, koření, podlijeme vývarem a přikryjeme poklicí. Pečeme na 150 st. cca 2 hodiny, podle masa, musí být úplně do měkka. Během pečení maso poléváme výpekem.

  3. Hotové maso vytáhneme, výpek rozmixujeme (4 kuličky vytáhneme) nebo propasírujeme. Šťáva by měla být dost hustá. Kdo by měl málo zapráší moukou. Podáváme s kaší, rýží nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 102 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kostky na celeru a rajčatech

Tématické fráze: hovězí kostky hovezí nudličky s baby karotkou a hráškem hovězí na rajčatech hovězí kostky na víně recepty z hovězího hovězí kostky recepty hovězí krk recepty hovezi kosty na celero hovězí kostky na česneku na celeru a rajčatech hovězí kostky na slanine s těstovinou

Zapomněl/a jsem heslo