Drážďanské řezy

Suroviny

Na korpus:
42 g droždí
80 g cukru krupice
400 g polohrubé mouky
asi 120 ml mléka
sůl
1 lžičku citronové kůry
1 vejce
120 g másla
Na pudinkovou náplň:
500 ml mléka
80 g krupicového cukru
2 vanilkové pudinky
100 g másla
2 vejce
Na tvarohovou náplň:
750 g měkkého tvarohu
80 g krupicového cukru
2 vanilkové cukry
2 vejce
1 lžička citronové kůry
citronová šťáva z 1/2 citronu
100 g mandlí
100 g rozinek
Na dohotovení:
30 g másla na potření
moučkový cukr na závěrečné posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z rozdrobeného droždí, asi lžičky cukru, lžíce mouky a trošky vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme vzejít. Z mouky, cukru, mléka, špetky soli, kůry, vejce, kvásku a vlahého mléka vypracujeme vláčné těsto. V teple ho necháme vykynout.

  2. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Do teplého vmícháme máslo a po zchladnutí krému i žloutky a sníh z bílků.

  3. Tvaroh rozmícháme s oběma druhy cukru, vejci a citronovou kůrou i šťávou. Nakonec do něj zapracujeme mandlové lupínky a rozinky.

  4. Vykynuté těsto rozválíme na plát a přeneseme na plech s pečícím papírem. Rozetřeme na něj nejprve tvarohovou, pak pudinkovou náplň. Koláč uhladíme a při 160°C pečeme 45 minut.

  5. Hotový ho ihned potřeme máslem. Před servírováním jej pocukrujeme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj časopis Tina

Komentáře k receptu Drážďanské řezy

Tématické fráze: drážďanský koláč eierschecke drážďanské vaječné řezy eierschecke recept drážďanský dort drazdanske kolace drážďanský moučník drážďanský koláč s tvarohem vaječné řezy drážďanský makový koláč drazdanske tvarohove rezy dráždanský koláče drážďanský tvarohový koláč drazdanskykolac elerschecke kolác eierschecke ecepty eierschecke drážďanský koláč s s tvarohem drazdanske tvarohove řezy recept dráždanský s tvarohem