Hovězí plátek na rajčatech a rozmarýnu

alokinka Kuchařka: alokinka

Hovězí maso 9 názorů

Suroviny

4 plátky hovězího masa
konzerva rajčat
sušený rozmarýn
1 cibule
cca 5 stroužků česneku
sůl
pepř
kousek másla
olej
vegeta nebo zeleninový bujon
v případě zahuštění troška hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nařízneme a naklepeme, osolíme opepříme a opečeme na pánvi na oleji.

  2. Maso vyjmeme a orestujeme cibuli. Když je zlatavá přidáme nakrájený česnek na plátky a opět chvilku restujeme, přidáme sušený rozmarýn a rajčata z konzervy. Přidáme zeleninový bujon nebo vegetu.

  3. Maso dáme do pekáčku a zalijeme rajčatama. Zakryjeme a pečeme dokud maso není měkké. Po té maso vyjmeme, šťávu dochutíme pokud je potřeba a lehounce zaprášíme moukou a na sporáku provaříme,nebo strčíme nazpět do trouby. (vůbec se zahuštovat nemusí), ale já to měla k br. knedlíkům). Na závěr můžeme přidat kousíček másla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 471 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátek na rajčatech a rozmarýnu

Tématické fráze: hovězí na rajčatech hovězí na rozmarýnu hovězí plátky na rajčatech hovězí maso na rozmarýnu hovězí plátky na rozmarýnu hovězí maso na rajčatech hověz na rozmarýnu hovězí plátek recept hovězí plátky rajcata hovězí plátky s rajče hovězí plátky hověz plátky recepty hovězí plátky a rajčata hovězí rajčata hovězí na rajčatech a na tymiánu hivezi platky na rajcatech hovězí pečené na rajčatech hovezi v troube s rajcaty dušené hovězí plátky na rozmarýnu pecene hovězí maso na houbách s rajče