Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažantí stehna nadivoko

Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu a pečená bažantí stehna jsou jedním z jejích nejlahodnějších pokrmů. Jemné, lehce nasládlé maso získává při pečení se slaninou a kořenovou zeleninou plnou, výraznou chuť a vůni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 125 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 90 min

125 min (35 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Stehna omyjeme a osušíme. Krok 2: Cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na špalíčky. Kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Krok 3: Na dno zapékací mísy naskládáme cibuli, česnek a polovinu slaniny. Směs promícháme a na tuto vrstvu rozložíme bažantí stehna. Krok 4: Stehna dostatečně osolíme a zalijeme olivovým olejem. Na to rozložíme zbylou slaninu a kořenovou zeleninu. Krok 5: Volně nebo do sítka na koření (pokud máme) vložíme koření, vše trochu podlijeme vodou, přiklopíme a při 170 °C pečeme asi 1,5 hodiny. Krok 6: Chvíli před koncem pečení pekáček odklopíme a necháme chvíli péct, aby se vytvořila kůrka. Krok 7: Bažantí stehna rozdělíme na talíře, přidáme opečenou zeleninu i slaninu a podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Můžeme ještě ozdobit oblíbenou bylinkou.

TIP: Bažant - rady a tipy na zpracování masa

Zveřejněno 7. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažantí stehna nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNg4A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažantí stehna nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNg4A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bažant, cibule, česnek, slanina anglická, sůl, olej olivový, mrkev, petržel, koření nové koření, bobkový list, pepř černý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu