
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S…
Bramborový salát vídeňský je známý tím, že není spojený majonézou, ale zalitý horkým vývarem a ochucený octem. Je to příjemná odlehčená verze. Zkuste si udělat vídeňský…
Pečené vepřové koleno je považováno za jedno z našich národních jídel. Připravit si ho můžeme snadno i doma. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění nás perfektně…
Na olivovém oleji orestujeme na měsíčky nakrájenou bílou i červenou cibuli, po zesklovatění přidáme na plátky nakrájený česnek, nadrobno nasekaný zázvor, očištěné, na…
Klasika americké kuchyně, kterou si snadno připravíte doma, ale ještě lépe chutná z grilu! Dopřejte si hamburger s kompletní oblohou - šťavnaté maso v bulce vás dostane…
Hlávkový salát je plný vitamínů a minerálů, také je zdrojem kyseliny listové. Možná si vzpomenete na dětská léta, kdy nám babičky připravovaly jednoduchý hlávkový salát…
Skvělý kotlíkový guláš vařený venku na ohni je skvělým způsobem trávení volného času spojeným s dobrým jídlem. Pozvěte rozšířenou rodinu nebo přátele a můžete se…
Máte doma hodně paprik a nevíte, co s nimi? Skočte k řezníkovi pro mleté maso a uvařte si obědovou klasiku v podobě plněných paprik. Jemná rajská omáčka získá od paprik…
Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat jinak. Společné mívají maso, zelí a červenou řepu. Ten ruský je z masa hovězího a postup tohoto receptu je…
Štěpánská hovězí pečeně je tradiční delikatesa, která patří na vánoční tabuli. Základem chuti u této omáčky je špek, a proto doporučujeme koupit kvalitní kus od řezníka.…
Léto je čas slunění, dovolených a oblíbeného grilování. Zkoušeli jste už někdy grilovanou makrelu? Pojďme si ji připravit. Stačí jen několik surovin, nasolenou a…
Hermeliny rozkrojte, posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte je chvíli odležet. Můžete přiklopit.Česnek a obě dvě oloupané…
Talíř horké, syté polévky z kysaného zelí s klobáskou a bramborami přijde k chuti zejména, když potřebujeme dodat energii nebo zahřát v chladných dnech. Hotovou zelňačku…
Nakrájíme rajčata a okurku na kostičky. Cibule nakrájíme na jemno, a natrháme omytý salát.Smícháme ingredience na dressing. Všechny ingredience na salát dáme do mísy,…
Stroganoff jsou nudličky z minutkového hovězího masa v rajčatovo-smetanovém sosu, který může být doplněný dalšími surovinami. Podle tohoto receptu se nám hovězí na…
Máte rádi šťavnaté marinované maso, ale klasické kombinace už se vám přejedly? Nebojte se sáhnout po něčem exotičtějším, připravte si krůtí plátky podle našeho receptu.…
Do vody dáme vařit uzené maso i syrové asi 1/2 hod, potom přidáme zelí, klobásku, kořenovou zeleninu, cibuli, koření celé i mleté, česnek stačí 3 - 4 mesíčky, kmín a to…
Voňavou a chutnou zelňačku má asi rád každý. Zkuste podle tohoto receptu zelnou polévku s klobásou, nebudete litovat. Podle podrobného postupu ji zvládne i začátečník.
Divočina chutná výborně s kořenovou zeleninou, a proto ani v tomto receptu nesmí chybět. Pečený divočák se vám bude rozpadat na talíři. Důležité je použít kvalitní…
Dobře omyté a osušené okurky nakrájíme na kolečka do velké mísy. Zasypeme dvěma lžícemi soli, promícháme a necháme 3 hodiny vypotit. Slijeme všechnu vodu a k okurkám…
Lilky podélně rozkrojíme a vydlabeme dužninu tak, aby zůstal asi 1 cm silný okraj. Osolíme a necháme vyplakat. V pánvi rozpálíme olej, přidáme mleté maso, osolíme a…
Maso nakrájené na plátky naklepeme.Připravíme omáčku. V hlubokém talíři rozšleháme 2 vejce, lžičku soli, půl lžičky pepře, lžíci sójové a worcestrové omáčky, hořčici,…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Česnečka organismus doslova nakopne a navíc je jednoduchá i rychlá na přípravu. Má mnoho podob, ale my razíme heslo…
Uvařit kuře na paprice snad nemůže být rychlejší než příprava v papiňáku. Hotový oběd máte za pár minut a téměř bez práce. Místo klasické smetany použijte zakysanou,…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 15. 8. 2022 13:59
Přidáno 15. 8. 2022 08:31
Přidáno 15. 8. 2022 08:21
Přidáno 14. 8. 2022 17:30