Kuře na bažantí způsob

suslajda Kuchařka: suslajda

Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
2 cibule
1 palici česneku + 4 stroužky
3 řapíky řapíkatého celeru
1 větvičku rozmarýnu
sůl
2 lžičky koření alá bažant
1 bobkový list
2 plátky slaniny nebo uzeného špeku
200 ml pivo černé (10 st)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky.

  3. Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme.

  4. Cibuli, česnek, celer, slaninu, bobkový list a rozmarýn dáme do pekáče. Vložíme kuřecí čtvrtky, podlijeme pivem a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme zhruba 20 min.

  5. Poté troubu stáhneme na 160°C a dopékáme za občasného polévání výpekem, dokud není maso měkké.
    Přílohu si dá každý dle své chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 220 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na bažantí způsob

  • zuzun zuzun

    Casino, jo tak, budu pamatovat, diky:yes:

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Suslajda, diky za odpoved, myslela jsem, ze to delam spatne (a predesla generace tez);-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Dělávám podobně, teď už ale dlouho nebylo, zapoměla jsem na to.

    Odpovědět

  • casino casino

    Obecně se oprané maso na PEČENÍ má osušit; suché maso se žárem v peci zatáhne rychleji než maso mokré, které se zprvu na povrchu de facto dusí:-)
    V tomto případě, pokud se drůbeží maso peče v kožuchu, tak je to asi jedno...:-))

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    zuzun:nemusíš ho osušovat, každý jak je zvyklí:-K

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Super mnamka, libi se mi jednoduchost, vse se strci do trouby a vytahne se nebe v hube. Mam dotaz, proc se maso musi po myti vysusit? Prece se podlije, co kdyz ho nevysusim? Moje mamka ho nikdy nesusi, a taky se bojim, ze by na mase zbyly chloupky, i papirova uterka pousti takovy minivlakynka. Jinak bod za tuhle dobrotu:yes::yes::yes::-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Upečený"bažant"i koření se mi moc zamlouvá:yes::-p:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na způsob bažanta bažantí maso kuřecí čtvrtky ala bažant bazanti kurata bazanti kurata kuře ala bažant s pivem na bažantí způsob bazanti kuřecí prsa kuřecí alá bažanta recept na kure na zpusob bazanta recept aby nebylo kure suche krůtí maso na způsob bažanta jak pect kuře aby nebylo suchy bažantí maso recept nejlepší recept na bažanta

Zapomněl/a jsem heslo