Bažantí prsa na jalovci

Jiné maso Doba přípravy: 15 minut + naložení 12 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 15 minut + naložení 12 názorů

Suroviny 2 porce

4 ks bažantích prsou bez kosti
8 kuliček jalovce
2 stroužky česneku
2 silnější plátky slaniny
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku.

  2. Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem.

  3. Utřeme dva stroužky česneku a lehce je vmasírujeme do bažantích prsou.

  4. Dáme uložit do chladu nejlépe do druhého dne.

  5. Po uležení si ukrojíme dva silnější plátky prorostlé slaniny a ozdobně si ji nakrojíme přes kůži.

  6. Rozpálíme steakovou pánev a vložíme na ni naložená bažantí prsa, plátky slaniny a řezem dolů přepůlenou čerstvou cibuli. Vše společně opékáme, dokud prsa nejsou propečena a na povrchu krásně zlatá.

  7. Po opečení prsa vložíme do připraveného alobalu, dobře zabalíme a necháme tzv. dojít.

  8. Servírujeme jen se šťávou, která se uvolnila při dojití v alobalu a opečeným plátkem slaniny. Výbornou přílohou jsou pečené rozmarýno-česnekové brambory bohatě sypané kmínem.

Komentáře k receptu Bažantí prsa na jalovci

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Tak u nás je to přesně naopak, bažanta u nás nemá nikdo rád. Nikdy jsme si ho po honu nevzali, syn už je taky vycvičený, žádnýho nepřinese, ono už se jich i málo střílí, aspoň u nás.Je reakce na Savlinku, píše o velké dobrotě. Ale to je náš problém.

    Odpovědět

  • MMishicka MMishicka

    v mrazáku mám ještě 4 bažantíky, a tohle vypadá moc pěkně. :yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    S velkou chutí bych alespoň kousínek ochutnala:-*+8:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Lákavé :yes:;-)

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    Otíku tak to je mňamka:yes::yes::yes:a foto úžasné.úplně cítím tu vůni:-)):-)):-)):-)):yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Colombo65 to je krása:yes::-D bažantí prsíčka a slaninka ... mňam

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Další skvost s Colombovské kuchyně:yes::yes:

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu

    Vypadá to tak jednoduše...ale je to krása!

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • yanull yanull (moderátorka)

    Otto, před Tvým kuchařským umem smekám, ale podle fotografií soudím, že ten bažant je z umělého odchovu a toho jsem také jednou měla. Maso jsem prošpikovala, máslem nešetřila, ale přesto bylo velmi suché, s bažantem přírodním nesrovnatelné, ale za to Ty nemůžeš, bodík přiděluji za tu kulinářskou scenérii;-):yes::-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    no to je exklusivní, i foto:yes::yes::-p:-p:-)):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: bažantí prsíčka čína z bažanta bažantí prsíčka recept jak připravit bažanta recepty bažantí prsíčka naložení bažanta bažantí recepty bažantní prsa bažantí prsička recepty bažanti čína bažantní prsa recept pečená bažantí prsa recept na bažantí prsíčka čina s bažanta bažant na čínu uležení bažanta recepty z bažantích prsou recept na bazantni prsa bazanti prsa cina čína z bažanta recept