Bažantí paštika

jipohe Kuchařka: jipohe

Doba přípravy: 2 hodiny Asi 10 plátků Studená kuchyně 8 názorů

Suroviny

1 bažant
100 ml červeného vína
150 g vepřových jater
1 cibule
70 g slaniny
100 g anglické slaniny
150 ml šlehačky
50 g másla
1 vejce
sůl, pepř, mletý zázvor, divoké koření
medvědí česnek
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta uvaříme nebo upečeme s divokým kořením (jalovec, bobkový list, tymián, nové koření) a vínem. Když budeme vařit, tak víno přidáme do vody. Pokud budeme péct, tak podlijeme jen vínem. Maso obereme, kůži nepoužijeme.

  2. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli na slanině orestujeme.

  3. Maso z bažanta, játra a cibuli se slaninou a anglickou umeleme. Přidáme koření včetně divokého koření mletého, vejce, máslo, smetanu a medvědí česnek, vše promícháme a dáme do vymazané teriny.

  4. Pečeme ve vodní lázni na 130°C 45 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bažantí paštika

  • MamlajdaD MamlajdaD

    mika59: Díky za odkaz, ta tvoje paštika je parádní, moc se mi líbí. :yes::-D:-K<3 No asi budu paštiky dělat spíš až na podzim, ale obě jsem dala do oblíbených, abych receptíky pak nemusela hledat! ;-) Díky! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Jipohe: Dobrý nápad, až budou kuřata v akci, což bývají často, tak to asi zkusím. Možná, aby to víc připomínalo to "divoké" bažantí masičko, tak přidám trošku nějakého kořeníčka. Jestli u dělám, tak to sem pak písnu. Dík za odpověď! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    MamlajdaD: Já dělám z křidélek a všem chutná..https://www.toprecepty.cz/recept/54339-pastika-z-k..... Ty jsou dostupné..;-) Ale tato bude taky výborná..:yes:

    Odpovědět

  • jipohe jipohe(autor receptu)

    MamlajdaD: :-D Mám zdroj od kamarádky ty mají bažantnici ( většina jde na vývoz), a tak když má cestu tak přiveze jeden kus. Jinak bych zkusila z kuřete myslím, že by to taky bylo dobré.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    jipohe: Ale on ještě chybí návod, jak ulovit bažanta, když ho v obchodě nekoupím? ;-):-D Asi bych se musela naučit klást oka? :-O;-) Nebo se oka na bažanty nekladou (nebo nelíčí?, ani to neumím správně pojmenovat, a myslím to celé jen jako legraci!) ;-):-D:-K :-8:-D:-8 Ach jo, jen tiše závidím! (Ale v dobrém!) :-K Šikovný recept, :yes: to určitě ano! :yes::-K Jen fakt nevím, jak ulovit bažanta! :-O

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    jipohe: v pořádku ;-)

    Odpovědět

  • jipohe jipohe(autor receptu)

    MiskaM: No jo to mě nějak nedošlo :-). Tak jsem připsala :-8

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Porcí píšete asi 10 ale čeho 10 :-?

    Odpovědět