Likér z aronie
Recept ještě nebyl hodnocenČerný jeřáb neboli aronie je napěchovaný celou řadou vitamínu a působí blahodárně na celou řadu neduhů. Tento likér je velmi snadný a díky alkoholu i dlouho vydrží.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 241 kJ / 58 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,32 g |
– nenasycené | 0,48 g |
–– mononenasycené | 0,32 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,40 g |
– cukry | 8,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Černý jeřáb neboli aronie je napěchovaný celou řadou vitamínu a působí blahodárně na celou řadu neduhů. Tento likér je velmi snadný a díky alkoholu i dlouho vydrží.…
Na konci léta dozrávají tmavé plody aronie plné vitamínů a antioxidantů. Připravte z nich sirup lisovaný za studena, který si uchová všechny cenné látky. Část sirupu pak…
Arónie má blahodárný vliv na celé tělo. V kombinaci s kardamomem a rumem z ní vykouzlíte vynikající a netradiční marmeládu. Pro její výrobu navíc použijete aróniovou…
Aronie, známá také jako černý jeřáb, je vynikající přísadou. Tato superpotravina je bohatá na vitamíny má lehce trpkou chuť, která skvěle doplňuje jemnost jogurtu.…
Domácí ostružinový džem s aronií má výraznou ovocnou chuť s vyváženým poměrem sladkosti a trpkosti. Rum a koření dodají džemu výraznější chuť a příjemné aroma. Hodí se…
Do misky dáme kvasnice a rozmícháme je s 1 ČL cukru. Potom přidáme 2 PL mouky a 2 PL vlahého mléka, promícháme a necháme vykynout. Do misy dáme mouku, přidáme kvásek,…
Tvaroh našleháme s cukrem. Arónii propláchneme a na chvíli podusíme na mírném ohni - jen tak, aby bobulky trochu "povolily". K ovoci přidáme med (případně i rum) a…
Vejce a cukry vyšleháme do pěny.Přidáme jogurt, citrónovou kůru, olej a vyšleháme.Do směsi pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva.Nakonec vmícháme aronii nebo…
Jablka omyjeme, oloupeme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince, nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme šťávu. Kdoule omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, vypeckujeme a…
Temně modré plody arónie mají příjemnou nakyslou chuť a obsahují spoustu zdraví prospěšných látek. Spolu s mrkví, mandarinkou a jablkem z nich připravíme lahodný nápoj…
Do mixéru dáme na kostičky nakrájený meloun bez peciček, pokrájenou broskev, aronii a led a rozmixujeme. Nalijeme do sklenic, ozdobíme mátou a ledové podáváme. Není…
Velmi nápaditý dezert na velikonoční svátky, co pobaví děti i dospělé. Malé květináčky jsou vyplněny známými kakaovými sušenkami a krémem z Mascarpone, šlehačky a ovoce.…