Bažant s jeřabinami
Recept ještě nebyl hodnocenJemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…
Očištěného, dobře omytého bažanta protáhneme vyuzenou slaninou a osolíme. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme plátky slaniny, několik zrnek celého pepře a pórek…
Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle…