Bažant dušený na jablkách

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař
Buďte první a přidejte fotografii
21

Suroviny

1 bažant
20 dkg slaniny
2 jablka
smetana
citrónová šťáva
sůl
15 dkg másla
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Bažanta prošpikujeme slaninou, osolíme a dáme dusit na másle. Můžeme podlít vodou. Ke konci dušení přidáme jablka, oloupaná, nakrájená na čtvrtky a dusíme. Když je bažant měkký,tak ho vyndáme a naporcujeme.

  2. Jablka protlačíme přes sítko a do takto vzniklé kaše přidáme asi 3 lžíce smetany, několik kapek citrónové šťávy. Podle chuti si můžete ještě přidat 2 kostky cukru. Zamícháme, prohřejeme a podáváme k naporcovanému bažantu.

Poznámka

Jako příloha je vhodný houskový knedlík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bažant dušený na jablkách

  • elfivila elfivila

    Dávám bodík, vynikající recept. Děláme vždy na podzim v období honů, dělala i moje babička. :-p

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo