Bažant na dvou vínech

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 2 1/2 hodiny s přípravou 4+ Jiné maso 4 názory

Suroviny

1 bažant
1 petržel
2 mrkve
¼ celeru
1 cibule
300 ml červeného vína
100 ml bílého vína
200 g anglické slaniny
20 kuliček pepře
10 kuliček nového koření
20 kuliček jalovce
5 bobkových listů
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku na dno položíme polovinu slaniny, nakrájené na kostičky, půlku očištěné zeleniny a cibule, vše nakrájené na kostky.

  2. Přidáme koření a sůl. Bažanta vykostíme, naporcujeme a dáme na zeleninu, mezi kousky bažanta
    přidáme zbytek zeleniny a slaniny, podlijeme červeným vínem, přikryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C, asi na 1,5 hodiny. .

  3. Po upečení maso vyndáme, zeleninu s výpekem důkladně propasírujeme a dolijeme bílým vínem. Maso vrátíme do pekáče, přelijeme, zregulujeme teplotu na 150°C a necháme cca 30 min. dodělat. Podávala jsem s brambory..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bažant na dvou vínech

Tématické fráze: bažant recept recept na bažanta bažant recepty recepty z bažanta bažant na víně pečený bažant videorecept bazant na mrkvi bazant toprecept bažant na víně a bylinkách recepty z bažanta bažant obecný příprava recepty recept z bazanta recepty na bažanta recepty bazant recept bažant