Bezinkový likér
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si na zimu zásobu výborného a zdravého bezinkového likéru. Pomůže Vám v boji proti nachlazení a zlepší náladu. Bezinky nasbíráte na sklonku léta a na zimu tak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 315 kJ / 75 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,32 g |
– nenasycené | 0,48 g |
–– mononenasycené | 0,32 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,80 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Připravte si na zimu zásobu výborného a zdravého bezinkového likéru. Pomůže Vám v boji proti nachlazení a zlepší náladu. Bezinky nasbíráte na sklonku léta a na zimu tak…
Sladký a kávou vonící likér, připravený ze zralých plodů bezu černého, se užívá jako lék. To věděly už naše babičky, proto ho každoročně připravovaly. Plody je nutné…
Květy bezu jsou darem přírody. Po celé generace se z nich připravuje sirup. Lehká a jemná chuť bezu se tak perfektně hodí pro ochucení domácí limonády, míchaných drinků…
Bezinky pomačkáme šťuchadlem a přes plenku vymačkáme šťávu. Do šťávy dáme litr vody, 1 kg cukru a vaříme 5 min za stálého míchání. Dále přidáme 2 vanilkové cukry a…
Šťávu promícháme s cukrem, přidáme koření a 10 minut vaříme mírným varem pod poklicí.Druhý den šťávu přecedíme, promícháme s vodkou, nalijeme do sklenic a uložíme v…
Marmeládu lze připravit z jednoho druhu ovoce nebo z různých kombinací, třeba i netradičních. Tento recept je na marmeládu ze základu z bobulek bezinek, které skvěle…
Bezinky, podobné borůvkám, kvůli své tmavé barvě a drobným plodům, jsou nenápadným, ale výjimečně hodnotným ovocem. Zatímco borůvky jsou známé svými antioxidačními…
Bezinky se svaří s litrem vody a přecedí.Do šťávy se dá kilo cukru a vaří se 5 minut,dále přidáme vanilkové cukry a vaříme snimi ještě 3 minuty.Pak přidáme 2 lžíce kávy…
Bezinky vyložíme na plech a přemístíme na chvíli ven, aby z trsů vylezla všechna drobná havěť . Bobulky pečlivě otrháme, popřípadě vytřídíme ty nepěkné nebo nezralé.…
1. bezinky pařím v odšťavovacím tříposchoďovém hrnci - spodní díl- voda - prostřední díl slouží k zachycení šťávy - vrchní díl je na ovoce 2. do vrchní…
Bezinky s vodou 15 minut povaříme, scedíme a přidáme vanilkový cukr a kávu. Necháme vychladit a nakonec přidáme rum.
Bezinky otrháme vidličkou a vypereme.Krátce je povaříme, aniž bychom přidávali vodu. Rozmačkáme a propasírujeme. Získanou šťávu zvážíme.Šťávu vaříme s cukrem asi 20…
Bezinky otrháme, oddělíme stopičky, lehce rozmačkáme, zalijeme vodou. Necháme 24hod. ustát, pak 1/4hod. povaříme, prolisujeme, dál vaříme s cukrem na 1kg šťávy 1,5l…
Bezinky otrháme, oddělíme stopičky, lehce rozmačkáme, zalijeme vodou. Necháme 24hod. ustát, pak 1/4hod. povaříme, prolisujeme, dál vaříme s cukrem na 1kg šťávy 1,5l…
Bezinky dáme na 15 min. vařit do vody. Jakmile začne voda vařit, přidáme koření a vaříme dalších 15 minut, jen skořici přidávám až k vaření s cukrem. Scedíme, přisypeme…
2l bezinek a 4l vody – čtvrt hodiny vařit a procedit. Na 4l šťávy 1 3/4 kg cukru a vše nechat 10 min. vařit. Pak odstavit a do vlahé šťávy 2,5 dkg kvasnic a dá se 24…
Jahody rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme tyčovým mixérem, pokud nechceme kousky.Osladíme šťávou nebo sirupem či medem.Pokud nemáme bezinkovou šťávu, oklepeme do…