Šťáva z plodů černého bezu, pařená

Nápoje Doba přípravy: 1 den 3 názory

Nápoje Doba přípravy: 1 den 3 názory

Suroviny kolik zvládneš

bezinky
kyselina citronová
cukr krystal
rum

Postup přípravy receptu

  1. Bezinky pařím v odšťavovacím tříposchoďovém hrnci
    - spodní díl- voda
    - prostřední díl slouží k zachycení šťávy
    - vrchní díl je na ovoce

  2. Do vrchní části nasypu 10-ti litrový kbelík čerstvých neotrhaných bezinek

  3. Prosypu 1,5 kg cukru a jedním balením kyseliny citronové ( já používám Dr. Oetker nebo Labeta )

  4. Zakryji a pařím dokud to jde ( hodinku i dvě ).

  5. Zachycenou šťávu ještě ochutnám, případně přisladím a ještě horkou plním do skleniček, které před plněním vyplachuji rumem, dále nezavařuji.

Poznámka od kuchařky

Šťávu lze použít k přípravě čaje - šťáva se zalije horkou vodou, nebo jen tak voda se šťávou a nebo jen tak po štamprdličce! A kapička rumíčku nevadí, alkohol léčivou sílu bezinek násobí. Tak hodně zdraví.

Komentáře k receptu Šťáva z plodů černého bezu, pařená

  • nofrona nofrona

  • jajikpusik jajikpusik (autorka receptu)

    Bibinka:tak to mám radost, vždycky mám radost, když bylinky pomůžou :-8. Já z nich dělám i marmeládu :-)). Pa

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jajikpusik, ještě mám skleničku v lednici a dělám jí pro taťuldu na průdušky a je na ně dost léčivá. Máme černý bez přímo na zahradě;-) Dávám 4.bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: šťáva z černých bezinek bezinkova stava z plodu šťáva z černého bezu sirup z plodů černého bezu bez plody štáva z josty hrnec na pařenou šťávu černý bez šťáva černý bez -květ bez černý plody-recept štáva z plodů bezinky černy bez recepty recept stava z cerneho bezu cerny bez černý bez alkohol recepty rybízová štáva pařená šťáva z černého bezu recept pařená rybízová šťáva recepty stava z cerneho bezu bezinková šťáva z plodů s rumem