Bezinky (ala borůvky)
Bezinky, podobné borůvkám, kvůli své tmavé barvě a drobným plodům, jsou nenápadným, ale výjimečně hodnotným ovocem. Zatímco borůvky jsou známé svými antioxidačními vlastnostmi, bezinky nabízejí ještě širší spektrum zdravotních benefitů, včetně posílení imunitního systému.
Postup přípravy
Krok 1: Bezinky otrháme z třapců - jde to dobře třeba vidličkou. Štáva hodně barví, kdo nechce mít pár dnů barevné prsty, použije tenké rukavice.
Krok 2: Bezinky nasypeme do zavařovacích sklenic, přidáme 2-4 lžíce cukru (jak je kdo zvyklý). Zalijeme vodou, zavíčkujeme a zavaříme při teplotě 80-85°C asi 20-25 minut.
Krok 3: Občas se vyskytující tenoučká, kratičká stopička, která na kuličce drží, v kompotu nepřekáží.
Zveřejněno 22. 8. 2016 10:12
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezinky (ala borůvky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6AYO
Nejnovější recepty
Tortilly s houbami
Přidáno před 1 hodinou
Červená čočka se zeleninou a špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Snadné mrkvové placičky
Přidáno před 4 hodinami
Pečený květák se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Obrácený hruškový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Zelné listy plněné houbami
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si články, které obsahují tento recept:
Nejnovější články
Farmář vysvětlil, jak správně skladovat dýně: Důležité je sucho, volte raději vnitřní prostory, pak vydrží klidně až do jara, říká
Bůček předem vařený a pečený: Na povrchu křupavé maso je uvnitř úžasně šťavnaté. Stačí jen dodržet postup při přípravě
Holka u plotny peče: Dýňové cupcakes jsou vláčné, voní kořením a s krémem z bílé čokolády chutnají božsky
Salát z červené řepy: Výborná příloha k masu nebo lehká svačinka má pikantní chuť a na její přípravu stačí jen tři ingredience
Houbové koření ze sušených bedel: Vynikající dochucovadlo se hodí do polévek, omáček nebo do houbového kuby
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Minutkové kuřecí nudličky
pekarekroman před 1 hodinou
Voňavá houbová omáčka se žampiony
Boxiska před 1 hodinou
Houbová omáčka dle Jitky
RabaRoman před 1 hodinou
Ostrá směs z bedel na topinky
vladyk před 3 hodinami
Koláč hokkaido
Michaela8574 před 4 hodinami
Řízky v bramborovém obalu (retrorecept)
arabam před 6 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Cernousek před 14 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ilabagr před 17 hodinami
Naše doma oblíbené špagety
miloslav.kafka před 17 hodinami
Komentáře (4)