Bezinková marmeláda bez pektogelu

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

bezinky
Na 300 g bezinkové šťávy:
1 lžíce citronové šťávy
150 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Bezinky otrháme vidličkou a vypereme.

  2. Krátce je povaříme, aniž bychom přidávali vodu. Rozmačkáme a propasírujeme. Získanou šťávu zvážíme.

  3. Šťávu vaříme s cukrem asi 20 minut do zhoustnutí.
    Přidáme citronovou šťávu a ještě krátce povaříme.

  4. Slijeme do čistých horkých sklenic. Vyvařená víčka dobře zatáhnene a obrátíme dnem vzhůru.

Komentáře k receptu Bezinková marmeláda bez pektogelu

  • casino casino

    Asi vyzkouším:-)
    No, jistojistě však u bodu 1 postupu "Bezinky otrháme vidličkou a vypereme." změním pořadí příslušných operací, že ;-)

    Odpovědět