Můj bezinkový likér

Lukeska Kuchařka: Lukeska

Nápoje 9 názorů

Suroviny

2 l čistých bezinek bez stopek
1 l vody
1 kg cukru
2 vanilkové cukry
2 lžíce mleté zrnkové kávy
1/2 l rumu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bezinky se svaří s litrem vody a přecedí. Do šťávy se dá kilo cukru a vaří se 5 minut, dále přidáme vanilkové cukry a vaříme s nimi ještě 3 minuty. Pak přidáme 2 lžíce kávy a vaříme 2 minuty. Do vychladlého se přidá 1/2 l rumu.

  2. Vše nalijeme do lahví,včetně necezené kávy, aby tam voněla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Můj bezinkový likér

  • Janina Janina(neregistrovaná)

    Jde to skvěle,mám hotových osm láhví;-)

    Odpovědět

  • maru koll maru koll(neregistrovaný)

    šťávu z bezinek získám pomocí hrnce odšťavňovače a je hotovo, pak už jen přidávám potřebné ingredience a už nevařím. Jde to skvěle.

    Odpovědět

  • stemberkap stemberkap

    dala sem vam foto super hrnce :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • stemberkap stemberkap(neregistrovaný)

    holky ja mam hrnec odštavnovací dam dolu vodu a para mi z bezinek vyžene štávu super...mam ho po rodičích tak se mrknete k babičkam na půdy:-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    takhle dělávala bábinka šťávu, ale bez toho rumíčku....pak se sifónkem..to byla bašta:-p, zrovna jsem letos uvažovala, že bych...asi jo...asi budu..;-):yes:

    Odpovědět

  • madlina madlina

    Pro LUKESKU:jo, ale mi neděláme likér z vody, ve které se ty bezinky vařily, ale ze šťavy, kterou z bezinek právě musíme dostat. PRO KLARISKU:K dotazu jak dlouho svařovat - myslíš tu šťávu s cukrem? Já to dělám asi 5-6 minut, dokud se cukr nerozpustí. Pak nechat zcela vychladnout a dále už jen dopnit alkoholem. Alkoholu má být tak 30% co je šťávy. Ale z vlastní zkušenosti vím, že jsme potom ještě krápčo přidali. A alkohol musí být 40%.

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Nebo svařené bezinky po vychladnutí proženem odšťavňovačem :-p. Spíš by mě zajímalo, jak dlouho se to má svařovat?

    Odpovědět

  • Lukeska Lukeska(autorka receptu)

    při vaření bezinky pustí hned šťávu,pak je vymačkáme přes plátno,nebo přes husté síto(ceďák),zas tak šílená práce to není:-))

    Odpovědět

  • madlina madlina

    trochu mi tu chybí ta šílená práce jak dostat z bezinek tu šťávu.:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí bezinkovy liker bezinkový likér recept bezový likér nejlepší recept na bezinkový likér bezinkový likér bezinkovy liker bez vareni bezový likér recept bezový likér s kávou recept na bezový likér recept na bezinkovy liker bezinkoví likér likér z bezinek bezinky likér domácí bezinkový likér s kávou domácí bezinkový likér s kávou nejlepší domácí bezinkový likér domácí likér z bezinek bezový likér z plodů bezinkový likér s kávou nejlepší bezinkový liker