Kladenské masové kapie ve smetanovo-rajské omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso umeleme, smícháme s nasekanými bylinkami, vejcem kořením. Dáme na chvíli do lednice odležet. Kapie podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a naplníme masovou směsí.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso umeleme, smícháme s nasekanými bylinkami, vejcem kořením. Dáme na chvíli do lednice odležet. Kapie podélně rozpůlíme, odstraníme semeníky a naplníme masovou směsí.…
Maso naklepeme, na koncích místy nařežeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme na jemno a rozdrobíme do něho toustový chléb, přidáme rozetřený česnek…
Do vlažného mléka se lžičkou cukru dáme zmladit droždí. V míse promícháme obě mouky, do okraje mouky dáme sůl a podravku. V mouce uděláme důlek, do něj vlijeme zmlazené…
Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit. Osušíme a opečeme v pánvi na oleji ze sušených rajčat. Téměř hotové lilky posypeme kolečky…
Kuskus zalijeme horkým vývarem tak, aby byl ponořený. Promícháme se solí, pepřem a chilli. Přikryjeme a necháme, aby se tekutina vsákla. Pak ještě přidáme nasekané…
Pekáč vymastíme, dáme vrstvu kostiček cibule, vrstvu plátků hub, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme snítky bylinek (já jsem použila rozmarýn, oregano, bazalku) a…
Jedna hamburgerová klasika, ale zase s trochou obměny. Maso s bylinkami propečené na pánvi, posypané dokřupava vypečenou cibulkou. K tomu spousta zeleniny, co spolu drží…
Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme, poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.Zavineme do rolády a stáhneme provázkem.Vložíme na pekáč, podlijeme…
Očistěnou a na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhanou cuketu v míse osolíme, promícháme a necháme alespoň půl hodiny “vypotit“, pustit šťávu. Pak cuketu pomačkáme,…
Oloupeme si cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě přepůlíme, česnek prolisujeme. Brambory, mrkev a cuketu oškrábeme, z cukety vydlabeme dužinu se…
Tilapii omyjeme a osušíme. Naskládáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Navrch poklademe cibuli nakrájenou na proužky, česnek nakrájený na plátky a bylinky a vše…
Ze všech ingrediencí (kromě papriky) si umícháme marinádu, kterou ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme solí. Stehna opláchneme pod tekoucí vodou a na povrchu stehen…
Bylinky / libeček, petrželka, rozmarýn a majoránka / nasekáme a smícháme se solí a pepřem. Maso smícháme s vejcem, přidáme směs z bylinek. Nakonec maso zahustíme…
Balíčky pečicího papíru v sobě skrývají lehký a zdravý oběd. Lososa pečeme spolu se zeleninou a svazky čerstvých bylinek, které dodají pokrmu krásnou vůni. Pěkně pestré…
Z úrody lilků, rajčat a paprik můžeme připravit výbornou pečenou směs, která se hodí na topinky i jako příloha k pečenému masu. Pečení chuť zeleniny dobře zvýrazní,…
Vsetku zeleninu ocistime od supiek, zrniecok, stoniek a neviem coho este vsetkeho, tak aby bola skratka cista. Nakrajame na vhodne velke kusky. Kto vari z paradajok tak…
Vyzkoušejte přípravu zapečených brambor jinak! Pancetta, závěj sýra, víno a cibulová směs udělají z obyčejného jídla luxusní pokrm na slavnostní stůl. Vyzkoušejte náš…
Zastřená vejce doplněná řeckým ochuceným jogurtem, zalitá pikantně ochuceným přepuštěným máslem, mohou být společně s chlebem k zakousnutí, vítanou svačinou či večeří…
Špagety s omáčkou, skoro z domácích zdrojů, si připravíte podle našeho receptu. Maso doplníte posledními sklizenými rajčátky ze zahrádky, olivami, troškou vína a pro…
Krůtí prsní maso nepotřebuje příliš dlouhou tepelnou úpravu. Kapustičky jsou při správné úpravě křupavé a nasládlé. V kombinaci s krůtími závitky vytvoříte výborné…
Polentové bylinkové trojhránky s grilovanou zeleninou jsou lahodným a zdravým pokrmem, který potěší nejen vegetariány. Křupavé trojhránky z polenty, provoněné čerstvými…
Svěží jarní období vybízí k vaření s čerstvými bylinkami. Využijete je i v tomto receptu na vepřovou roládu s bylinkami a slaninou. Je krásně šťavnatá, s výraznou chutí…
Rizoto má svůj původ v Itálii, připravuje se z kulatozrnné rýže a jeho variací je opravdu nespočet. V chřestové sezóně vyzkoušejte toto lahodné jarní rizoto s kousky…
Vajíčka z měkkého tvarohu a lučiny, ochucená bylinkami a kostičkami čerstvé papriky, budou nejlépe chutnat s čerstvým a křupavým pečivem. S jejich přípravou si můžete…