Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bedly dušené v zelenině

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 803 kJ /
670 kcal
Bílkoviny12,18 g
Tuky54,17 g
Vláknina16,71 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 2,60 g
Sůl6,20 g
Sacharidy27,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bedel odstraníme nožky, kloboučky očistíme od jehličí a z výtrusnic lehkým poklepem odstraníme případnou nečistotu. Kloboučky rozřízneme na čtyři díly. Krok 2: Rajčata nařízneme do kříže, vložíme do hlubší misky, zalijeme vařící vodou a necháme 1minutu ustát. Ochladíme studenou vodou, sloupneme slupku a nakrájíme na drobné kostičky. Krok 3: Špek nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a společně s kmínem dáme do kastrolu na rozehřátý olej orestovat do světle růžové barvy. Krok 4: Přibližně po 4 minutách přidáme nakrájené bedly, rajčata, bobkový list a sojovou omáčku. Podlijeme horkou vodou, promícháme a na slabém plameni dusíme pod pokličkou 15 minut. Krok 5: Poté pokličku odstraníme, pokud zelenina pustila více šťávy, tak ji prudkým varem trochu zredukujeme a v závěru dle potřeby okořeníme. Na talíři posypeme čerstvou bylinkou a podáváme buď s pečivem, nebo s různými "zeleninovými" bramboráčky. Krok 6: Do takto podušené směsi také můžeme přidat několik vajec, rozmíchat a nechat srazit. Taková varianta je dobrá s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 29. 10. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Původní plán byl smažené bedly. Zároveň jsem připravovala smaženou dýni, která se mi vůbec nedařila. Nakonec jsem musela překopat celé meníčko a takto podušené bedly nám velice chutnaly.

Podávala jsem shttp://www.toprecepty.cz/recept/36803-dyne-hokkaid...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedly dušené v zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBEB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bedly dušené v zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jBEB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Jana Remkova:Jani,dost podobně dělávám se žampiony,tak ta hlíva bude také super:-p:yes:Ty bedličky byl předvčerejší Lubův úlovek a už asi letos poslední:-)

arrefeena:já jsem to sice nikde neviděla;-)ale prozraď,kdo to má lepší:-?Ten nejmenovaný nebo já:-*:-D:-D

Všem za milé komentíky i hodnocení děkuji:-K:-K

Ty frajerko, kde mám vzít teď bedly? :-O U 12 měsíčků, nebo co?:-(( Týý jo, jak já bych si to dala!!:yes: No nic, asi to bude z hlívy, no:-p

Teda to bych si pochutnala:-p:yes::yes:

U nás ještě houby neskončily, ale dala jsem je všechny k ledu, protože čeho je moc, toho je moc. Pro mne jsou bedly jednou z nejchutnějších hub, dělala jsem z nich i znojemskou a byla výborná, tak proč ne se zeleninou:-p:-p.

Aničko fotka s košíkem nemá chybu, u nás už houby skončily:-)

Nóóó Ani:-K tak to bys u nás zabodovala a byla za královnu kuchyně, protože moje polovina toto miluje a na topinku:-*:-*
A ten koš:-O:-O to je pustá provokace:-D:-D

Nenám bedle, dám žampiony, nic jiného nezbývá.:yes::yes::yes:

jo to už jsem někde viděla, ale radši nechci vzpomínat kdo to vařil, nemám ho ráda

Přesto, že houby, co mají dole čárky opovržlivě mezi hřiby míjím, tak je tohle dobré - asi rozloučení se sezonou, co?:yes:

Anna Kocikova: ta fotečka s košíkem, tak ta je kouzelná;-):-p

Aničko, krásný receptík!:-p:-p:-p A ta fotka s houbičkama v košíku...:yes: Za bodík.:yes:

varilamyskakasicku:Ivuško,manžel byl včera v pracovním procesu a místo polední přestávky(nebylo kde poobědvat)šel do lesa.Ale to byl asi poslední letošní úlovek:-),škoda:-S


srettka:na tu topinku byla nachystaná ta porcička s vejcem,ale rozlomil se mi úplně zdravý zub:-//Zlatoušek to zvládnul i za mě:-D

Všem díky za milé komentíky i hodnocení;-)Potěšilo mě to:-K

Žjóva:-O to je podzimní zátiší jako fík. a navíc tohle má plus. Pokochám oko a můžu sežrat:-8:-))
p.s. vypadá to fákt super, klidně bych si to flákla na topinku:-p:yes:

Aničko,překopané meníčko ale za to stálo;-), kam chodíš na ty bedly?;-):-p:-p:-p:-p:yes:

Drahouši to mi nedělej, teď jsem jedla a teď budu muset jít ještě něco malého uloupit :-//:-D Krása! :yes::-K

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
guláš z bedel, dusene bedle, dušeně bedly, guláš z bedly, pokrmy z bedly, kouzelné bylinky-poslední díl, omáčka z bedel, guláš z bedlí, pokrmy z bedel, maso na bedlách, bedla dušená, bedla dušení, bedly pod maso, dušené hřiby, bedly se zeleninou, ragu z bedel, dušená bedla, kouzelné bylinky-poslední díl recepty, bedly, omáčka z bedly

Suroviny:
houba bedla, špek, kmín celý, olej, cibule, česnek, rajče, omáčka sojová, bobkový list, voda, sůl, pepř mletý, bylinky

Přidat fotografie receptu