Pikantní mexická polévka z batátů
Recept ještě nebyl hodnocenRychlá polévka inspirovaná chutí Mexika vás v chladných dnech pěkně zahřeje. Sladkou chuť batátů doplníte pikantním chilli a polévku zjemníte zakysanou smetanou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rychlá polévka inspirovaná chutí Mexika vás v chladných dnech pěkně zahřeje. Sladkou chuť batátů doplníte pikantním chilli a polévku zjemníte zakysanou smetanou.…
Tento pokrm z vepřového masa jistě zaujme milovníky ostrých chutí. Směs masa a zeleniny ochucená chilli a čerstvým zázvorem vás pořádně zahřeje. Navíc je jídlo do půl…
Hovězí jazyk je velmi jemný, má zajímavou chuť i texturu. Protože se hodí i do studených pokrmů, je ideální jako vydatná svačina na výlety nebo do zaměstnání. Vychutnáme…
Výborná a zdravá polévka z červené čočky a quinoy s mrkví je díky chilli lehce pikantní. Můžeme ji připravit jako krém, nebo rozmixovat jen částečně. Podáváme ji s…
Vyzkoušejte netradiční, ale výtečný gulášek z kuřecích srdíček a hlívy ústřičné! Kombinace jemných vnitřností a aromatických hub vytváří bohatou a lahodnou chuť, která…
Spojení netradičních chutí si můžeme vychutnat v tomto zajímavém pokrmu. Ke kuřecímu masu, naloženému v pikantní marinádě, podáváme omáčku z kokosového mléka a…
Muffiny z červené čočky zvládnete připravit bez jediného zrnka mouky. Těsto z rozmixované čočky obsahuje mimo jiné semínka, mrkev a sýr, a pokud máte rádi tuňáka,…
Vareniky jsou jakousi východní verzí podobnou italským raviol. Jemné těsto z mouky a vody vykrájíme do tvaru koleček a naplníme čím je libo. Tentokrát jsme použili…
Mezi jednu z nejvíce opomíjených surovin v kuchyni patří bezesporu vnitřnosti. I takové ledvinky umí být při správné úpravě chutnou delikatesou. Ledvinky na špeku…
Nejoblíbenějším druhem masa je kuřecí maso, které vyniká hlavně svojí delikátní a jemnou chutí. Navíc je také dietní. Kuřecí stehno postačí můžeme jednoduše okořenit a…
Lahodná kuřecí rolka se špenátem a goudou je dokonalý jarní pokrm, který krásně vypadá i skvěle chutná. K masu je zvolena netradiční příloha ve formě smetanového pórku.…
Jaro přináší novou sílu nejen nám, ale i rostlinám. A zrovna byliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných mladých listů naplníme do slaného závinu. Doplníme je…
Lehký a svěží salátek z hrušky doplňují jemné salátové lístky, kolečka červené cibule, ořechy, rajčata a kousky balkánského sýra. Zakápněte salátek kvalitním olivovým…
Smažené jarní cibulky obalené v křupavém pikantním těstíčku jsou ideální pohoštění na večírky. Podáváme je teplé, spolu s jednoduchým dipem z tvarohu a smetany, do…
Salát pak choi se skvěle hodí i pro tepelnou úpravu, která zvýrazní jeho chuť. Zároveň si ale salát ponechá svou křupavost. Spolu s ním upečeme i ředkvičky a obojí…
Bylinkou, která symbolizuje jaro, je bezesporu medvědí česnek. Jeho listy sbíráme než začne kvést, jsou totiž nejšťavnatější. Z medvědího česneku můžete připravit…
Rychlovku v podobě masové směsi se zeleninou najdeme v tomto receptu. Kousky kuřecího masa doplní růžičky brokolice a kousky čerstvých nebo sušených hub. Omáčku pak…
Svěží jarní období vybízí k vaření s čerstvými bylinkami. Využijete je i v tomto receptu na vepřovou roládu s bylinkami a slaninou. Je krásně šťavnatá, s výraznou chutí…
Vepřová krkovice se výborně hodí k pečení na jakýkoli způsob. Tyto plátky krkovičky, naložené v pikantní marinádě a pomalu pečené doměkka, se doslova rozplývají na…
Asijská kuchyně je nejenom chutná, zajímavá a odvážná, ale také mnohdy snadná na přípravu. Příkladem je tento marinovaný bůček opečený na grilu podávaný se salátem. Na…
Pokud se potřebujete rychle najíst a zároveň si chcete dát něco teplého, není nic jednoduššího než sáhnout po kuřecím mase. Kuřecí směs s červenou cibulí a rajčaty je…
Vnitřnosti patří mezi neprávem opomíjené suroviny v kuchyni. Kuřecí srdíčka mají jemnou chuť a jejich příprava není nijak složitá, postačí je pouze dobře okořenit a…
Trhané maso je lahůdková úprava s delší dobou přípravy. Podle našeho receptu však můžeme strávníky trošku ošálit, pokud při přípravě hamburgerů dochutíme šikovně zbylé…
Z chlazeného listového těsta snadno připravíme skvělou pochutinu, ať už sladkou nebo slanou. V tomto receptu použijeme těsto na slané chuťovky. Na čtverce poklademe…