Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z bůčku, piva a rajčat

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Dokonale vychucený guláš je českou klasikou, kterou neodmítne snad nikdo. Vyzkoušejte také tuto verzi, ve které najdete kombinaci libového bůčku, rajčat a světlého piva. Podávejte ideálně s knedlíky nebo čerstvým chlebem.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 970 kJ /
4 534 kcal
Bílkoviny160,95 g
Tuky388,04 g
Vláknina26,30 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 2,24 g
Sůl5,00 g
Sacharidy74,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, slaninu a cibuli na kostičky, kapii na proužky. Do kastrolu dáme kousek sádla, slaninu a necháme vyškvařit. Krok 2: Přidáme cibuli a smažíme do hnědé barvy. Mezitím maso osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Vše společně promícháme. Krok 3: Na osmaženou cibuli dáme na plátky nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Necháme maso zprudka zatáhnout. Vmícháme papriku, kmín, protlak, kapii a rajčata. Krok 4: Vše zamícháme a zalijeme pivem, přiklopíme poklicí a dáme dusit, můžeme i v troubě na 200 °C. Dusíme cca 50-60 minut, do úplného změknutí masa. Krok 5: Hustota guláše by měla být akorát, případně ještě lehce zahustíme jíškou nebo moukou. Guláš dochutíme a podáváme s knedlíky nebo chlebem.

TIP: Kdy a čím zahustit guláš

Zveřejněno 25. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z bůčku, piva a rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9O6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z bůčku, piva a rajčat

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9O6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček, cibule, česnek, slanina anglická, sádlo, kapie červená, pivo světlé, protlak rajčatový, mouka hladká, rajče drcené, koření paprika gulášová, kmín celý, sůl, pepř mletý, chilli, majoránka, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu