Burger na kokosovém uhlí

Antonioseruty Kuchař: Antonioseruty

Doba přípravy: 30-45 min 3 až 4 osoby Hovězí maso 5 názorů

Suroviny

800 g prorostlé hovězí maso
300 g telecí maso
300 g vepřové maso
ledový salát
4x rajčata
3x cibule
pepř
sůl
sladká paprika
chilli
máslo
hořčice
dresink
tatarka
6 velkých housek
gril na kokosové uhlí
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Lehce prorostlé hovězí maso vcelku (0,8 kg) + vepřové maso vcelku (0,3 kg) + ideálně kousek telecího vcelku. Lze použít samozřejmě průmyslově namleté, ale pro gurmánský zážitek doporučuji na hrubo nasekat kuchňským robotem (rotační nože - ale opravdu jen na hrubo, hlavně z toho neudělat kaši!).

  2. Přidat sůl + pepř + sladká paprika. Pokud někdo má rád pikantnější, tak může přihodit chilli papřičku namletou.

  3. Udělat plátky o průměru cca 13-14 cm o tloušťce cca 2,5 cm. Rozpálit gril a přejet ho slaninou. Hodit na rozpálený gril s kokosovým uhlím (osobně používám Cobb gril). V případě použití Cobb grilu doporučuji na cca 5-8 minut přiklopit velkou poklicí a nechat dusit, pak odklopit a nechat dopékat dle chuti. Hlavně z toho neudělat tvrdý puk masa. Kokosové uhlí dá masíčku úžasný chuťový ocas.

  4. Na volné ploše grilu mezi plátky doporučuji posadit plátky cibule, která se bude částečně péci ve šťávě z masa (v burgru je pak úžasná).

  5. Rozkrojit housky (ideálně velkou kaiserku z Globusu), na podklad dát vrstvičku másla + pořádnou vrtstvu hořtice. Čersvě opečené maso položit na housku (máslíčko se pěkně rozpustí). Na maso dát nakrájená rajčata + opečenou cibulku + ledový salát. Navrh dát dle chuti příslušný dresing, který má kdo rád (majonéza, tatarka..).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Burger na kokosovém uhlí

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    casino: Mate pravdu !!Toto lze udelat na jakemkoli grilu. Stacilo by napsat clanek o "zdravem" griovani na kokosovych briketach.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    casino: Já se ráda dovídám něco nového. Např nedávno ani to cedrové prkénko, jsem neznala. a klze to považovat za reklamu, když mi někdo vysvětlí výhody? Asi těžko. ;-);-);-)
    Takže si milý casino rozšiř obzor a nepovažuj to za reklamu:
    http://www.kokosovebrikety.cz/kobri
    pipre: Jani naprostý souhlas :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Podle mne je odkaz na gril v pořádku. Jsou tu recepty, kde se pokrmy dělaly i na jiných druzích grilů, v multifunkčních troubách, v pomalých hrncích, domácích pekárnách apod., což je také v receptech zmíněno a nikomu to nevadilo, přestože se všechno dá zhotovit i jiným způsobem.

    Odpovědět

  • Antonioseruty Antonioseruty(autor receptu)

    No reklama to není, ale zmíněný gril je super. Pokud to ještě někomu vadí, tak to klidně z toho vyhodím a pak si to shánějte kde chcete. :-// To chce vyzkoušet a pak se dá hodnotit. Jedno se ale musí nechat, kokosové uhlí má při hoření zvláštní vůni...

    Odpovědět

  • casino casino

    Znám kanadskou specialitu, lososa grilovaného na cedrovém dřevíčku...:yes:
    Kokosové uhlí neznám...
    Předpokládám, že pokud je rcp reklama na grily jak to tak vypadá, tak na jiném než na kokosovém uhlí tento notoricky známý burger už nebude to pravé kokosové, že? :-)):-)):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: burger recepty recept na burger gril na uhlí cobb pravy burger recept top burger 2014 top burger recept

Zapomněl/a jsem heslo