

Bombajské brambory podle Jamieho Olivera
Suroviny 4 osoby
- 6 větších brambor
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžička hořčičných semínek
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička koření garam masala
- 1 lžička chilli
- 1 lžička čerstvého zázvoru oloupaného a jemně strouhaného
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 4 rajčata zbavená semínek a nakrájená na kostičky
- 1-2 lžíce másla
- hrst petrželové natě čerstvé mražené zelené nati (libeček,pažitka,petrželka…)
Postup přípravy receptu
Brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Zatím na oleji cca 2 minuty osmažíme suché koření vč. zázvoru.
Přidáme máslo a předvařené brambory. Zlehka je promícháme, aby byly zcela obalené kořením a smažíme ještě 10 minut, potom vmícháme nakrájená rajčata a zelenou nať a můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: idnes.cz
Jamieho Olivera ráda sleduji, je to takový temperamentní "kuchař-uličník":-), obejde zahrádku a vykouzlí vždy něco lákavého.
Jako např. tyto brambory, jsou prostě super. Nebojte se ani zázvoru, ani chilli - vše se výborně spojí v pikantní brambory.
A je to rychlovka.
Můžete je použít jako přílohu, samostatně se salátem, nebo jen tak s mlékem...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bombajské brambory podle Jamieho Olivera
-
Také moc hezké, zajímavé, Jamie je fajn
A fotka nádherná
+19
-
kukly na mě z náhodných..a přejmenovala bych je na Bombastické
zrovna tak totiž vypadají
-
Mmmmm vynikající a Ňáky recept od Jamieho mají i tady: www.e-jamie.eu
-
-
-
-
-
Jahůdko, samé dobroty
a ty brambory taky vypadají moc pěkně
+
-
Jahůdko, Jamieho recepty mám moc ráda, taky jich pár podle něj dělám a je mi hodně sympatický jak vařením, tak i svou hypermobilitou, ale má na ni nárok, je to ještě mladík
Brambory takto upravené budou určitě dobré o tom nemám pochyb a proto ti dávám 7.bod napůl s Jamiem
-
Jsem ráda, že se recept líbí
Elizo, já když tvořím nový recept, tak si to "sakra" hlídám, opravdu se nehnu z kuchyně a to koření také letělo hned z plotýnky. Ani nevím, proč se má opražit, ale tak si to Jamie přál - řekla bych, že se asi uvolní vůně bylinek-koření.
Čerstvý koriandr mám jen v létě, nahradila jsem libečkem. -
brambory vypadají opravdu super,určitě vyzkouším
mab11@seznam.cz
-
-
Elizo, tak tos mě potěšila, kouknu se k našim Tamankům, třeba tam bude - z Billy a z Aberta ale teď zmizel...nebo jsem měla smůlu
-
Bomba recept, bomba fotky
-
Vypadá to moc lákavě...
Jenže já jsem jednou - a není to dlouho - takhle pražila koření na suché pánvi, dělala jsem to stejně jako Jamie v TV a měla jsem to na uhel, ale během několika vteřin...
Prostě bez talentu...tak se už bojím.
Ale čerstvý koriandr teď okolo vidím často, dokonce ho má i Větvička u nás v domě, a to je krámek dva na tři metry...
Každopádně si recept uložím...+