"Nugátovo-marcipánové pralinky"
Recept ještě nebyl hodnocenHlavní složku pralinek, lahodný vnitřek, připravíte opravdu snadno. Větší tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 008 kJ / 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
| Tuky | 26,00 g |
| – nasycené | 14,00 g |
| – nenasycené | 7,80 g |
| –– mononenasycené | 7,00 g |
| –– polynenasycené | 0,80 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 7,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 53,00 g |
| – cukry | 53,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Hlavní složku pralinek, lahodný vnitřek, připravíte opravdu snadno. Větší tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo…
Domácí sušenky s kousky čokolády voní po másle, jsou krásně křupavé a zároveň vláčné uvnitř. Ideální ke kávě, na svačinu nebo jen tak na mlsání – zkrátka nadýchané…
Žloutky spolu s cukrem ušleháme v kotlíku nad parou do husté pěny. Ušleháme!! Nevaříme, nechceme jíst sladkou vaječinu :-)).Čokoládu taktéž ve vodní lázni rozpustíme.Z…
Poháry všeho druhu jsou velmi oblíbeným dezertem při oslavách, nebo jen tak, místo sladkého, tučného moučníku. Lze do nich využít jakékoliv ovoce a doplnit zdravým…
Uvaříme klasicky krupicovou kaši z mléka a krupice, osladíme fruktózovým vanilkovým cukrem (nebo jiným sladidlem). Necháme vychladnout. Pak přidáme všechny ostatní…
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, poté přiléváme smetanu a mléko podle potřeby, podle toho, jakou konzistenci chceme. Přisypeme třtinový cukr dle chuti a už jen…
Nejprve uvaříme rýžovou kaši. Dáme do hlubší pánve nebo hrnce rozehřát máslo a na něm asi 3 minuty restujeme rýži, poté přidáme nakrájené sušené ovoce (já dala sušené…
Šmakoun koule jsou skvělou volbou pro ty, kdo hledají zdravější alternativu vánočního cukroví. Tento nepečený dezert je plný bílkovin, přirozeně sladký a díky jednoduché…
Řezy jsou vskutku sváteční záležitostí. Jejich úhledný tvar po nakrájení a zdobení ze šlehačky jim dává punc zákusku na neděli. Vyzkoušejte jemné piškotové řezy s…
Nalámanou čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Necháme vychladnout. Cukr, vanilkový cukr, sůl a vejce ušleháme. Smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Vmícháme mouku.…
Tento pohár je inspirovaný slavnými Míša řezy. Nesmí v něm tedy chybět čokoládový korpus a jemný tvarohový krém. Obojí navíc doplňuje vrstva sladkých malin, která…
Brusinky vložíme do vařicí vody a po pěti minutách necháme okapat. Několik si jich schováme na závěrečné dekorování. Mouku smícháme kokosovou omoučkou, žloutky se…
Máslem vymastíme dortovou formu, do které budeme lít celkem 3 vrstvy.Na první vrstvu v malém hrnci za stálého míchání rozpustíme 100 g másla, 100 g cukru krupice, 1 dl…
Korpus: : V míse nad párou rozpustíme čokoládu, tu pak smícháme s cukrem a změklým máslem, přidáme žloutky a umícháme do pěny, potom přidáme prosátou mouku s kypřícím…
Řepa v koláči možná na první pohled příliš nenadchne. Chuť řepy v koláči ale nejspíš ani nepoznáte, zato bude díky ní vláčný a trochu zdravější. Ocení ho zejména…