Gyros v Libanonském chlebu

dzungila Kuchařka:

Vepřové maso 23 názorů

520

Suroviny

1/2 kg krkovičky
1/2 kg vepřové kýty nebo hovězí kýty
koření Gyros (od Kotányi)
5 lžic oleje
Pita chléb (Libanonský chléb)
Na zelný salát:
1/4 kg bílého hlávkového zelí
2 mrkve
1 červená paprika
3 lžíce oleje
2 lžíce octa
sůl
cukr podle chuti
Omáčka Tzaziki:
koření Tzatziki od Kotányi
kelímek zakysané smetany
kelímek bílého jogurtu
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a nejlépe přes noc dáme marinovat do směsi koření a oleje. Zelný salát je dobré taky připravit s předstihem, aby zelí křehlo a pustilo vodu.

  2. Masíčko opečeme na pánvi a ještě dáme asi na 10 minut dotáhnout do trouby. Na Libanonský chléb dáme zelný salát, na to poklademe maso a srolujeme jako palačinku.

  3. Dáme na pánev po masíčku a šup s tím ještě na chvilku do trouby, aby nebyl chléb studený. Přendáme na talíře, přelijeme Tzaziki omáčkou a můžeme ozdobit čerstvou zeleninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gyros v Libanonském chlebu

  • Michal Michal(neregistrovaný)

    Recept je to fajn, jen já mám nejradši arabský pita chléb a ten kupuju na www.pitachleb.cz. Je super a tak pro ty co nechtějí péct vlastní, tak můžu jen doporučit. Stojí za vyzkoušení. :-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ano, také se mi nápad líbí, jen nemám toustovač, prubnu to na suché pánvi... Ď.

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    :yes:zizalo, super tip! Díky, že jsi se podělila s tímhle nápadem!;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já arabský chléb rozpůlím a opeču v toastovači. Pak rozevřu a mám hezkou půlkruhovou kapsičku, křupavou, teplou, kterou plním ;-):-p

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Jiřino, i já lezu a pak skoro vždycky mlsám...:-S
    A fakt přidej fotky, ať se pokocháme výtvorem taky někoho jiného!;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak nezapomeňte na fotky, ju...;-) :-?:-? Fotky mě totiž baví ze všeho nejvíc....:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Rozhodně jsem nevařila naposledy a mohu jen a jen doporučit!! :-)
    Měla jsem obavy z rolování libanonského chlebíku, ale - jak z fotek zřejmé - žádný problém nenastal...:-):yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Že já sem večer lezu :-! Zítra jdu do Alberta k večeří bude tahleta dobrota :-p:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Elizo, to jsem ráda, že chutnalo!;-) Já jsem tuhle dobrotu dělala naposledy v dubnu, kdy jsem sem vkládala recept a ty jsi mi vlastně poradila, co zítra uvařit!:yes:
    I fotky máš prima, šikulka! A díky za pochvalu!;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Takže dnes večer spácháno; z vepřového jsem použila panenku a pečeni (včera večer naloženou), jinak jsem suroviny i postup dodržela... Byla to výborná, šťavnato-křupavá večeře a hlavně - do dvaceti minut na stole!! Andrejko, bezva recept :yes::-). Coby poděkování posílám bod a pár fotek...:-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Děkuju, Marti!:-D:-))

    Odpovědět

  • Marta Marta

    kdysi dávno jsem něco hodně podobného ukuchtila s kuřecím masem a bylo to naprosto úžasné :-p:-p, s čistým svědomím posílám bod :yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • dzungila dzungila(autorka receptu)

    Ano, ano. I já jsem se inspirovala v rychlém občerstvení.:-)) Včera jsem to dělala poprvé a zdá se, že budu muset opakovat častěji. Rodince to moc chutná! :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Taky to znám z občerstvení a moc nám to chutná :-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo