Suroviny pro 45
45
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 079 kJ / 2 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 140,30 g |
Vláknina | 19,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 302,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlavní složku pralinek, lahodný vnitřek, připravíte opravdu snadno. Větší tepluvzdornou mísu postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a vložte do ní všechen nugát i marcipán natrhaný na menší kousky.
Krok 2: Po chvilce se vám nugát rozpustí a i marcipán teplem změkne, takže vše jednoduše vymícháte obyčejnou lžičkou nebo vařečkou do jednolité směsi.
Krok 3: Jakmile mísu sundáte z vodní lázně, přilijte do „těsta“ ještě 2 lžíce ořechového likéru, který výsledek vystřelí do nebeských výšin chuťové extáze.
Krok 4: Směs přesuňte na podložku vyloženou potravinovou fólií a přes druhý plát fólie ji rozválejte do obdélníku o výšce minimálně 0,5 centimetru.
Krok 5: Takto uložte do lednice ztuhnout tak na 40 minut (nebo do mrazničky na třetinovou dobu).
Krok 6: Pomocí rádýlka nebo ostrého nože nakrájejte plát na přibližně stejné obdélníčky, přesuňte je na nepřilnavou podložku (třeba plastovou krabičku, nebo cokoli vystlaného potravinovou fólií) a vložte tak na 20 minut do mrazničky.
Krok 7: Mezitím si ve stejné vodní lázni (na velmi mírném plameni) rozpusťte 2/3 čokolády s 1 a ½ lžičkou kakaového másla. Jakmile se směs rozpustí, odstavte ji z ohně a přidejte zbylou třetinu čokolády. Míchejte tak dlouho, až se dokonale rozpustí a poleva zchladne přibližně na teplotu lidského těla (sáhnete do ní a nebude vás pálit).
Krok 8: Pralinky vyndané z mrazničky polijte čokoládou, případně ozdobte podle vlastní fantazie. Nemusíte nechávat ztuhnout, protože poleva na studených pralinkách tuhne prakticky okamžitě.
Krok 9: Podávejte v papírových košíčcích.
Zveřejněno 14. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Nugátovo-marcipánové pralinky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yADP
Moje poznámka
"Nugátovo-marcipánové pralinky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yADP
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
marcipánový oheň,
nebeské pralinky,
nebeské pralinky,
falešný nugát,
pralinky s marcipánem,
domácí marcipánové pralinky,
mátové tolárky,
marcipanove vlocky,
kakaova marcipanová poleva recept,
domácí nugátová na pralinky,
domaci nugatove pralinky,
nugátové pralinky-recept,
domácí pralinky s marcipánem,
marcipanova poleva recept,
kloboučky z pralinek recepty,
poleva z pralinek,
čokoládové pralinky s marcipánem,
jak změkne marcipán,
marzipanovy nugat,
pralinky plnene marcipanem recept
Suroviny:
marcipán,
oříškový nugát,
likér ořechový,
čokoláda 70%,
máslo kakaové
Komentáře (4)