2x piškotová roláda
Recept ještě nebyl hodnocenRolády patří mezi jednoduché a přesto elegantní dezerty, které mají dlouholetou tradici. Variant existuje samozřejmě obrovské množství, ale klasika je klasika. Máme pro…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 22,00 g |
– nasycené | 12,00 g |
– nenasycené | 6,70 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 60,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rolády patří mezi jednoduché a přesto elegantní dezerty, které mají dlouholetou tradici. Variant existuje samozřejmě obrovské množství, ale klasika je klasika. Máme pro…
Brownies jsou velmi oblíbené dezerty plné čokolády a kakaa. Jsou typické pro anglosaské země, ale své příznivce si našly i u nás. Dají se připravit i v čistě veganské…
Krémem zdobené muffinky - cupcakes - jsou poslední dobou velmi oblíbené. Krásně ozdobený mini dortík udělá radost všem. Čokoládové cupcakes jsou snadné na přípravu.…
Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Máte rádi hříšně dobrou, sladkou čokoládu? Tady je jí více než dost. Nabízíme ideální recept pro všechny milovníky této dobroty - dort patří mezi ty tzv. "hutnější", ale…
Brownies je původem americký moučník plný čokolády. U nás má mnoho příznivců, ať už pro svou chuť nebo pro jednoduchou přípravu. Vylepšit jej můžete podle vlastní…
Na povrchu křupavé a vevnitř vláčné a plné chuti po čokoládě. Kvalitní kakao, nasekané alespoň dva druhy čokolády uvnitř. Doslova exploze v ústech. Při servírování…
Ako prvé pripravíme tvarohovú plnku. Do misky dáme všetky suroviny a dôkladne premiešame.Čokoládové cesto: Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a maslo a necháme schladiť…
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z…
Perník patří mezi moučníky, které zvládne připravit i začátečník. Lité těsto doplní nastrouhaná jablka, která zajistí, že moučník bude dokonale vláčný a šťavnatý. S…
Máslo a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Všechny suché ingredience smícháme. Řepu společně s olejem a rozinkami, namočenými v rumu, umixujeme v mixéru dohladka.V…
Z dýně připravíme ledacos, včetně sladkých dobrot. S tímto recept můžete upéct velice jednoduchý a chutný moučník. Nahrubo nastrouhanou dýni doplní mimo jiné kokos a…
1) Předehřejeme si troubu na 180°C. 2) V míse smícháme mouku se solí a kakaem. 3) Ve vodní lázni spolu necháme rozpustit čokoládu s máslem. Až bude rozpuštěná,…
Namibijský koláč, plný banánů a lískových oříšků, provoní celý váš dům. Koláč, ozdobený bílou a tmavou čokoládou, se hodí jak pro běžný den, nebo i pro slavnostnější…
Cukr utřeme s máslem, přidáme žloutky a vyšleháme do hladké pěny, poté přidáme mouku s kypřícím práškem a kakaem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.…
Cuketový koláč má mnoho podob. Vždy je vláčný díky hmotě a obsahu tekutiny v cuketě. Ve zdejším receptu přidáváte navíc jemné lískové oříšky a navrch dozdobujete ještě…
Den předem si připravíme Pařížskou šlehačku: 1 smetanu vaříme za stálého míchání s bílou čokoládou a kouskem másla asi 1 min. Přelejeme do misky a dáme vychladit. Do…
V rendlíku na plotně ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu za stálého míchání. Směs nalijeme do mísy (dělám v robotu), přidáme cukr a postupně po jednom…
Kakaové linecké cukroví je lahodnou variantou tradičního lineckého, kde kakao dodává těsto jemnou čokoládovou chuť a tmavší barvu. Každý kousek je navíc ozdoben kvalitní…
Milujete snadné cukroví či rychlý dezert k nedělní kávě? Ořechovo-čokoládové Ferrero kuličky jsou tady přímo pro vás. Jsou jednoduché na přípravu a krásně vypadají.…
Sušenky, takové ty poctivé americké, by měly být křupavé, ale vláčné a hlavně plné čokolády. A takové jsou i tyto z receptu. Uvnitř máslové sušenky najdeme kromě chuti…
Den předem si připravte krém. Smetanu nalijte do kastrolu, přisypte cukr a kakao a důkladně promíchejte. Za občasného míchání přiveďte k varu. Když smetana vzkypí,…
Den předem si připravte krém. Smetanu nalijte do kastrolu, přisypte cukr a kakao a důkladně promíchejte. Za občasného míchání přiveďte k varu. Když smetana vzkypí,…
Připravte si první korpus. Arašídy rozmixujte najemno. Vyložte formu pečícím papírem. Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Do mísy…