Rychlé kokořezy
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme kokos, 1 vanilkový cukr a půl hrnku cukru. Polovinu této kokosové směsi vysypeme na plech. Vejce smícháme s jedním hrnkem cukru, vanilkovým cukrem, mlékem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme kokos, 1 vanilkový cukr a půl hrnku cukru. Polovinu této kokosové směsi vysypeme na plech. Vejce smícháme s jedním hrnkem cukru, vanilkovým cukrem, mlékem,…
Vynikající minutka, kde kombinací křehkého chřestu, slaniny a jemného rybího masa znásobíme chuťový požitek. Pokrm je jednoduchý na přípravu a díky závěrečné úpravě na…
Múku si vysypeme do väčšej misky, spravíme si do múky malú jamku kam si nadrobíme droždie. Mlieko zohrejeme a trochou z neho zalejeme droždie, pridáme cukor, aby sme…
Těsto: Nejprve si ušleháme vejce s cukrem a pak postupně zašleháme ostatní ingredience. Pečeme tak na 160 stupňů 30 minut. Necháme vychladnout. Náplň: ochutíme si…
Kapustu - zelí nastrúhame na slzičkovom strúhadle, zmiešame s 1 KL soli a necháme odstáť cca 30 min. Potom mierne vytlačíme vodu a dáme na olej dusiť, okoreníme, miešame…
Pľúcka uvaríme spolu s cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami domäkka.Potom ich vyberieme, vývar zachytíme. Pľúcka narežeme na menšie kúsky.Na troche oleja opražíme múku,…
Z vajec, mouky a piva vymícháme těstíčko hustoty palačinek, osolíme, opepříme.Každou výseč nivy rozdělíme na 4 kousky, namáčíme v těstíčku a smažíme z obou stran na…
Těsto : Z 50 ml teplé vody, cukru a droždí si uděláme kvásek.Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme vykynutý kvásek, olej a vodu.Uděláme vláčné těsto, až se nebude…
Ze surovin připravíme kakaové těsto a větší část z něj (tolik, aby několik lžic těsta zbylo) vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Na tmavé těsto nalijeme umíchanou…
Ze surovin připravíme kakaové těsto a větší část z něj (tolik, aby několik lžic těsta zbylo) vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Na tmavé těsto nalijeme umíchanou…
Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, zamícháme a rozdrobíme do něj droždí. Počkáme 10 minut než nám vzejde kvásek. Mezitím do mísy prosijeme všechny tři mouky (žitná jde…
Těsto necháme půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme na 4 díly, z každého dílu vyválíme placku ve tvaru kruhu a tu rádýlkem rozdělíme na 8 dílů. Plníme tvarohem, povidly,…
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a pomalu přidaváme vodu a olej. Mouku promícháme s kakaem a lehce vmícháme do vyšlehané pěny. Vylijeme na plech vyložený…
Rýži uvaříme jako obvykle a necháme ji vychladnout, nejlépe tak, že ji rozprostřeme na tác. Svaříme rýžový ocet s cukrem a solí a do teplého vmícháme wasabi křen a…
Šlehačky vymixujeme, přidáme cukr a pomazánková másla. Poté si uvaříme silný kafe, nejlépe rozpustné. Piškotama si vyložíme formu ve které tiramisu děláme, piškoty…
Nadýchané domácí buchty plněné šťavnatými švestkami a jemně křupavými mandlovými lupínky skvěle zpříjemní víkendové posezení i slavnostní chvíle. Díky voňavému kynutému…
Slupku rajčat nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou (pár minut je v ní necháme stát), ponoříme do studené vody a sloupneme slupku. Nakrájíme na malé kousky. …
Netradiční štrúdl z pivového těsta vás překvapí svou jednoduchostí i skvělou chutí. Těsto se při pečení chová podobně jako klasické. Obvykle se peče dokud nezezlátne a…
Vejce smícháme s cukrem, přilejeme olej. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáváme k vejcím s cukrem a olejem....nakonec přilejeme mléko a promícháme. (v…
Vůně kysaného zelí, kousek klobásy a trocha brambor – tradiční česká zelňačka je polévka, která zahřeje tělo i duši. Její jemně kyselá chuť je neodmyslitelnou součástí…
Blíží se víkend, nedělní káva a vy máte chuť hřešit? Potom je pro vás tento moučník jako stvořený. Pláty křehkého těsta promazané pudinkovým krémem jsou polité čokoládou…
Na suché pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu s klobásou a po chvíli přidáme ½ sáčku kysaného zelí. Ochutíme solí, cukrem, kmínem podle vlastních zvyklostí a po…
Houbová sezóna je v plném proudu, vy už máte dary lesa nasušené i zamražené a pořád nosíte další a další plné košíky? Houby sterilované v octovém nálevu vydrží bez úhony…