Nadýchaný jablečný koláč
Recept ještě nebyl hodnocenJako první připravíme kvásek. Vlažné mléko osladíme, přidáme do něj droždí a necháme na teplém místě pracovat.Vyšleháme cukr, olej a vejce. Jakmile kvásek nabyde,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jako první připravíme kvásek. Vlažné mléko osladíme, přidáme do něj droždí a necháme na teplém místě pracovat.Vyšleháme cukr, olej a vejce. Jakmile kvásek nabyde,…
Jako první připravíme kvásek. Vlažné mléko osladíme, přidáme do něj droždí a necháme na teplém místě pracovat.Vyšleháme cukr, olej a vejce. Jakmile kvásek nabyde,…
Jako první připravíme kvásek. Vlažné mléko osladíme, přidáme do něj droždí a necháme na teplém místě pracovat.Vyšleháme cukr, olej a vejce. Jakmile kvásek nabyde,…
Kynuté těsto připravíme v domácí pekárně. Jako první dáme do nádoby pekárny vlažné mléko, žloutek, olej, jemně nastrouhané brambory. Pak obě mouky smícháné se solí a…
Postup: Nejprve připravíme náplň, která musí chladnout. Dýni oloupeme dle zvyklostí, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce, přidáme vodu, celou skořici a…
Všechny suroviny na těsto dáme do robota (nebo zpracujeme ručně) a vytvoříme těsto. Těsto by se mělo sypat a bude vypadat jako drobenka.Na vymazaný a dobře vysypaný…
Necháme zkaremelizovat cukr.Přilijeme horkou vodu, pozor, bude prskat, cukr ztuhne, ale pak se zase rozpustí.Přidáme meruňky. Pracujeme-li s celými meruňkami z kompotu,…
Kachní stehna: Do pekáčku s poklicí dáme osolená a okmínovaná stehna, trochu podlijeme, zaklopíme a dáme do trouby. Troubu zapneme na 10 minut na 200ºC, aby se stehýnka…
Krok 1: těsto: tvaroh, tuk, mouku spojíme v hladké těsto, ihned válíme placku cca 0,5 cm, ze které nakrájíme čtverečky na šáteček nebo kolečka, která po naplnění jen…
Dýni ( místo dýně můžete dát i cuketu ) nakrájíme na kostičky, namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem ( 1 kg dýně = 500 g…
Kuře řádně omyjeme, osušíme a osolíme jak na povrchu, tak zevnitř. Následně kuře rovnoměrně posypeme kmínem i majoránkou ze všech stran. Pod kůži na prsou vložíme 2…
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.Bochánky přemístíme na plech s…
Nakrájíme cibuli, nastrouháme mrkev a dáme restovat. Jak cibule zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a osmažíme ho. Přidáme pekingskou mraženou směs,…
Nejdříve odvážíme 100 g hladké mouky a smícháme s polovinou odměřeného mléka, lžičkou medu a droždím. Zamícháme a přikryté necháme cca 45 minut kynout.Do mísy dáme…
Nejdříve odvážíme 100 g hladké mouky a smícháme s polovinou odměřeného mléka, lžičkou medu a droždím. Zamícháme a přikryté necháme cca 45 minut kynout.Do mísy dáme…
Kameninovou nádobu pomalého hrnce postavte na sporák, rozpalte sádlo a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou uzeninu.Pokud přístroj vašeho…
Približne 150 g čokolády s maslom na miernom ohni necháme roztopiť.Rúru predhrejeme na 160°C/3gaz.Roztrháme na vetšie kusy marshmallow (penové cukríky).Spolu s cukrom,…
Většina z nás využívá zázvor v době nachlazení. Ze zázvoru však můžete připravit příjemně štiplavou limonádu, která vám poskytne osvěžení a navíc mírní záněty, čistí…
Šmakouna jemne nastrouháme, smícháme se zákysem, žloutkem, moukou a nakonec vmícháme sníh z jednoho bílku. na pánvi s olejem tvoříme lívanečky, které osmažímez obou…
Svátečně vypadající a neobyčejně chutnající. Takový je křehký koláč s rybízovou náplní a pokrývkou z bílkového sněhu. Je nenáročný na přípravu a uspokojí i ty…
Svátečně vypadající a neobyčejně chutnající. Takový je křehký koláč s rybízovou náplní a pokrývkou z bílkového sněhu. Je nenáročný na přípravu a uspokojí i ty…
Vývar z koření, den předem: bobkový list, nové koření, celý pepř a hořčičné semínko vhodíme do 0,5 l vody. Pokud chceme mít salát ostřejší, přidáme chilli papričky.…
Vývar z koření, den předem: bobkový list, nové koření, celý pepř a hořčičné semínko vhodíme do 0,5 l vody. Pokud chceme mít salát ostřejší, přidáme chilli papričky.…
Těsto na pizzu, aby chutnala jako z Itálie, se musí pečlivě připravit! Potom už stačí vybrat oblíbený druh téhle „slané placky“, vyladit si ji k dokonalosti a zakousnout…