Lemon Curd z mikrovlnky

Miquel Kuchař: Miquel

Mikrovlnná trouba 24 názorů

Suroviny

-230 g (1 hrnek*) cukru
-3 vejce
-250 ml (1 hrnek) citronové šťávy, 3-5 citronů
-strouhaná kůra ze 3 citronů
-125 ml (½ hrnku) rozehřátého másla (přibližně 113 g v tuhém stavu)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ostrouháme žlutou část kůry ze tří omytých citronů.

  2. Vymačkáme šťávu z citronů (mně stačila šťáva ze 3 a půl citronu).

  3. Máslo rozehřejeme a necháme ho zchladnout.

  4. V nádobě vhodné do mikrovlnky vyšleháme cukr s vejci do krémové konzistence.

  5. Přidáme nastrouhanou kůru a za stálého míchání přilijeme citronovou šťávu a zchladlé rozehřáté máslo.

  6. Vložíme do mikrovlnky na 1 minutu na plný výkon, vyndáme, promícháme a vrátíme zpět do mikrovlnky.

  7. Celý postup opakujme 3x až 6x, záleží na výkonu mikrovlnky. Výsledná hustota krému by měla připomínat čerstvě uvařený pudink.

  8. Krém propasírujeme přes husté síto, dáme do uzavíratelné nádoby a necháme vystydnout.

  9. Krém uchováváme v lednici.

Poznámka

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Krém můžeme použít jako pomazánku na pečivo, k naplnění různých koláčů, pralinek, nebo ho můžeme smíchat s jogurtem, šlehačkou…

*Hrnek o objemu 250 ml.

**Pokud možno použijeme citrony bez chemického ošetření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lemon Curd z mikrovlnky

  • 1974andrea 1974andrea

    Miquel: Díky moc :yes: Ale asi uberu množství té citronové šťávy, zdá se mi to hodně ;-)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    1974andrea: Já jsem dělal na 800 W. Jinak v originálním receptu, nějaký anglicky psaný blog, na jehož jméno si už nepamatuju, bylo uvedeno tak jak je napsáno v receptu ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Kolik W je prosím nejvyšší výkon? Myslím, že se to bude u MW lišit. Aby se mi to nesrazilo ;-) Díky

    Odpovědět

  • miliana miliana(neregistrovaná)

    Výborný, dělám z menší dávky - 2 větší citrony ( šťáva+kůra ), 10 dkg krystalu, 10 dkg másla a 3 rozšlehaná vejce - nad parou nechám rozpustit cukr ve šťávě s kůrou a máslem, pak vmíchám vejce a povařím za občasného míchání do zhoustnutí,finito. Máme ho rádi namazaný na vánočce, nebo v závinu na tvarohové náplni. V lednici nám nevydrží dlouho, všichni chodíme ulizovat :-8

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Reny2: se zamrazením nemám zkušenosti, většinou když dělám Lemon Curd, tak část rozdám a zbytek se sní ;-)

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    to je super zalezitost....ja denne piju tak mensiho panaka citr.stavy s vlaznou vodou na nastartovani dne a taky doplneni tekutin po ranu....citrony bych klidne bastila i jako pomerance....i zmrzlinu mam rada citronovou....takze toto taky bude dobre....kvuli te dobe spotreby mne napada jedna otazka....dalo by se to zamrazit?....:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    http://blog.giallozafferano.it/fablesucre/cheese-cake-al-lemon-curd/

    Coleta: Je moc dobry, ale v italstine, kdyz Miquel dovoli, rada prelozim. Ale najdes recepty i v aglictine atd.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Miquel:děkuji

    hosta:děkuji

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Miquel:taky dobrý nápad, jednoduché. Ten první odkaz, který jsem dávala pod tvým příspěvkem mám odzkoušený (i jsem přidávala fotky) a je to moc dobré;-)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Coleta: Jako nejlepší variantu bych asi viděl nějaké menší tartaletky, košíčky naplněné tímto krémem a dozdobené šlehačkou, nebo ochutit jím krém z mascarpone, anebo vyšlehat se smetanou ;-)
    Žádný konkrétní recept nemám :-(

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

  • Coleta Coleta

    Mohl by jste mi, prosím, poradit, kam konkrétně tento krém použít? Chtěla bych něco neotřelého pro velmi slavnostní příležitost. Nějaké řezy či dort? Nemáte recept na využití? Děkuji

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Danulaaa::yes: Mě to v mikrovlnce zhoustlo a uvařilo se bez problémů ;-)
    Ano je to kyselé, ale zároveň i sladké ;-)

    Odpovědět

  • Danulaaa Danulaaa

    Ahoj, tak skusila jsem tenhle recept. Mikrovlnku jsem ale nepoužila, nejak to v ní nehustlo, asi proto, že je starší a nemá dostateční výkon. Tak jsem to udelala klasicky na ohni, jak puding, pořád jsem míchala a výsledek je dobrý, konzistence hladká a jemná. Jediné co mne trochu překvapilo, je to fakt kyselé, i když jsem dala trochu víc cukru. No, každopádne, je to dobré, kdo má rád kyselé a já to asi použiju jako další vrstvu na tvarohové řezy. :-)

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Děkuji všem za komentáře a pochvalu :-K
    Tato verze je velice snadná a rychlá na přípravu, není důvod obávat se použít mikrovlnku ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: citron v mikrovlnce lemon curd recept lemon curd vsechno co mam rada tvaroh recept z mikrovlnky cake z mikrovlnky apetitonline recepty citron do mikrovlnky oprava mikrovlnky pudink z mikrovlnky kuřecí maso z mikrovlnky pudink v mikrovlnce rena lemon curd všechno co mam rada lemon courd košíčky s mascarpone kremem a lemon curd citron mikrovlnky lemon curd v mikrovlnce kysele do mikrovlnky lemon curd mikrovlnka a citron cookies z mikrovlnky recept

Zapomněl/a jsem heslo