Jihočeská couračka s klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční česká polévka s kysaným zelím, bramborami, klobásou a smetanou je ideální do nepříjemného chladného počasí. Nejenže zasytí a zahřeje, navíc si na ní dobře…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční česká polévka s kysaným zelím, bramborami, klobásou a smetanou je ideální do nepříjemného chladného počasí. Nejenže zasytí a zahřeje, navíc si na ní dobře…
Kdo miluje čokoládu, ať zbystří. Hříšně dobré brownies je skvělý a jednoduchý moučník plný kvalitní čokolády a lahodného másla. Kouzlem tohoto moučníku je jeho vláčnost…
Sladké kostky, které ozdobí váš stůl. To je nepečená směs sušených brusinek a meruněk, které dochutí marmeláda a kapka vašeho oblíbeného likéru. Po ztuhnutí a…
Sladkou tečkou za francouzskou štědrovečerní večeří bývá lahodný dezert Bûche de Noël, tedy vánoční polínko. Jde o lahodnou roládu s krémem z čokoládového pudinku. Navíc…
Sladkou tečkou za francouzskou štědrovečerní večeří bývá lahodný dezert Bûche de Noël, tedy vánoční polínko. Jde o lahodnou roládu s krémem z čokoládového pudinku. Navíc…
Bezé připravíme z nadýchaného bílkového sněhu, ke kterému přimícháme jemně mleté ořechy podle vlastní chuti. Po upečení jej rozdělíme na části, které protřeme lahodným…
Bezé připravíme z nadýchaného bílkového sněhu, ke kterému přimícháme jemně mleté ořechy podle vlastní chuti. Po upečení jej rozdělíme na části, které protřeme lahodným…
Dýňová sezóna je v plném proudu a podzimní počasí vybízí ke sladkému pečení. Dýňový cheesecake je skvělou volbou. Korpus z kokosovo-kakaových sušenek se k dýni perfektně…
Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta snídaně, ale poslouží dobře i jako svačina. Ovesné vločky, ořechy, ovoce, čokoláda, to…
Knedlík s pečeným vepřovým masem a dušeným sladkokyselým zelím je známá a oblíbená klasika. K zelí tentokrát ještě přidáme kyselé jablko a kuličky hroznového vína, které…
Slavná boloňská omáčka chutná opravdu výborně, vyžaduje ale dlouhý čas na přípravu. Ochutnejte tuto zjednodušenou verzi, kterou připravíte mnohem rychleji. Hodí se na…
Piškotová roláda je ideální volbou pro rodinné oslavy, odpolední čaje nebo jako sladká tečka po večeři. Tato jemná a nadýchaná roláda, plněná džemem, šlehačkou či ovocem…
Tyto malé, lahodné kousky přinášejí chuť langoše v každém soustu. S křupavou vnější vrstvou a nadýchaným těstem uvnitř jsou ideální volbou pro ty, kdo chtějí ochutnat…
Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti.…
Tuto kynutou buchtu naplníme výbornou makovou náplní, kterou ovoníme skořicí a perníkovým kořením. Kynuté těsto rozválíme, potřeme makovou náplní a upečeme ve formě na…
Tuto kynutou buchtu naplníme výbornou makovou náplní, kterou ovoníme skořicí a perníkovým kořením. Kynuté těsto rozválíme, potřeme makovou náplní a upečeme ve formě na…
Občas musíme z lednice spotřebovat nějaké suroviny, a tak nás napadne nevšední, ale o to chutnější kombinace. Zapečená brokolice pokrytá bohatou vrstvou dvou typů sýrů…
Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…
Tato polévka potěší výbornou sladkokyselou chutí. Nejprve na olivovém oleji restujeme šalotku a česnek. Přidáme vývar, pasírovaná a loupaná rajčata a povaříme. Na závěr…
Pražské koláče jsou klasická tradiční dobrota ke kávě či nedělní svačině. Nadýchaný bochánek sypaný bohatě sladkou drobenkou a plný jemného vanilkového krému láká k…
V dnešní době už máme v kuchyni mnoho pomocníků, co nám usnadní přípravu pokrmu. Jedním takovým je pečicí nádoba, kterou použijeme i v tomto receptu. Osolená stehna jsou…
Jídla z jednoho pekáčku jsou již dlouhou dobu velmi oblíbená. Většinou tak upravujeme mleté maso na mnoho způsobů. Zde je zapečené v rajčatovém pyré, které nám přiblíží…
Borůvkové knedlíky byly vždy známkou toho, že je léto tady. Dnes si tuto dobrotu můžeme dopřát celoročně a rádi. Neboť kynuté borůvkové knedlíky jsou láska na první…
Vepřová krkovice, která si chvíli poležela v jogurtové marinádě zkřehne a bude při úpravě rychle hotová. Položte ji na orestovanou zeleninu připravenou na skus a doplňte…