Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobotní škvarkové pagáče

Voňavé, nadýchané pagáče se škvarky, které se rozplývají na jazyku. Ideální k sobotnímu posezení s rodinou. Připravte je podle následujícího receptu a pochutnejte si na lahodných křupavých bocháncích.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 164 kJ /
6 731 kcal
Bílkoviny134,25 g
Tuky474,46 g
Vláknina20,80 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 7,89 g
Sůl19,38 g
Sacharidy461,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Škvarky pomelieme, zmiešame s masťou, soľou a čiernym korením. Udržujeme v teplom prostredí, budeme natierať cesto. Soľ i korenie má byť výrazne cítiť! Krok 2: Mlieko mierne ohrejeme, vmiešame cukor, z múky odobratú 1 lyžicu, rozdrobíme droždie a necháme v teple aspoň 30 minút vzísť kvások. Krok 3: V múke rozmiešame soľ, pridáme kvások, ostatné suroviny a vymiesime pružné cesto. Prikryjeme utierkou, necháme kysnúť v teple asi hodinu. Krok 4: Nakysnuté cesto vyklopíme na dosku, vyvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm, snažíme sa o obdĺžnik. Natrieme polovicou oškvarkovej hmoty. Cesto prekladáme (viz. foto). Na tretiny, potom zhora dole a zdola hore, potom ako knihu. Alebo ako sa nám podarí, na tom až tak nezáleží. Krok 5: Preložené cesto, prikryjeme, po pol hodine znovu vyvaľkáme, natrieme zvyškom oškvarkovej hmoty, preložíme, prikryjeme a necháme znovu kysnúť asi 30 minút. Krok 6: Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2 cm, nožom vyrobíme mriežku a vykrojíme pagáče. Klasika sú okrúhle, ja krájam na štvorce (nemám odpad). Ukladáme na pečiaci papier. Krok 7: Znovu necháme asi 20-30 minút kysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme. Pečieme 15-17 minút na ventilátor. Teplota najprv 5 minút na 200 °C, potom znížime na 180 °C. Alebo sa riadime svojimi skúsenosťami so svoju rúrou.

TIP: Jak na domácí škvarky

Zveřejněno 1. 5. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sobotní škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzOv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sobotní škvarkové pagáče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LzOv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné. Opravdu jako škvarkové croissanty. Děkuji za recept. :yes:

Sachmet.bastet: Som potešená tvojou reakciou. :-K

Nejlepší na světě :-8

gmptop: ja viem...:-K

Díky!:-K

Mně by taky chutnaly, nejen v sobotu:-):yes:

no to jsou úplné škvarkové croissanty - a určitě bych je ocenila nejen v sobotu:-D:yes:

To by mi chutnalo<3:yes:

mika59: aj mne chutili, hlavne také vlažné...:-8

Tématické fráze:
škvarkové pagáče, škvarkové pagáče se smetanou, škvarkové pagáče od babičky, pagáče zakysané smetany, škvarkové pagáčky, škvarkove pagačiky, sobotní menu recepty, recept na sobotu, top recepty skvarkove pagace, recept na škvarkové pagáče, škvarkový croisant, pagace orban rezept, škvarkové pagáčky z s podmáslím, škvarkové pagáče recept, pagáče, recept na škvarkové pagáče z polohrubé mouky a zakysanky, recept na škvarkové pagáčky, pagáče recept, škvarkové preclíky, škvarková pagac

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr, smetana zakysaná, žloutek, sůl, víno bílé, droždí čerstvé, máslo, škvarky, sádlo, sůl, pepř mletý, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu