

Rychlé fazole s cizrnou a párkem
Doba přípravy: 15 minut 2-3 porce Luštěniny 8 názorů
Suroviny
- 400 g fazole ve slaném nálevu
- 400 g cizrna ve slaném nálevu
- 4 nožičky párků - měla jsem debrecínské
- 500 ml rajčatového pyré
- 1 cibule
- jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- lžička červené mleté papriky
- olej
- kečup podle chuti
- sůl
- pepř
- oregano
- chilli podle chuti
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Párky nakrájíme na kousky. Nejprve na trošce oleje opečeme párky do křupava. Opečené vytáhneme a udržujeme v teple.
Do pánvičky podle potřeby přidáme olej a necháme zpěnit cibuli a česnek. Přihodíme papriku, krátce zarestujeme a zalijeme pyré.
Do základu přisypeme fazole a cizrnu bez nálevu. Nálev uchováme pro případné zředění. Necháme chvíli povařit a dochutíme solí, pepřem a oregánem, případně cukrem. Přidáme opečené párky a nakrájenou jarní cibulku. Podáváme s chlebem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 247 kuchařů a kuchařek