

Rychlé fazole s cizrnou a párkem
Suroviny 2-3 porce
- 400 g fazole ve slaném nálevu
- 400 g cizrna ve slaném nálevu
- 4 nožičky párků - měla jsem debrecínské
- 500 ml rajčatového pyré
- 1 cibule
- jarní cibulka
- 3 stroužky česneku
- lžička červené mleté papriky
- olej
- kečup podle chuti
- sůl
- pepř
- oregano
- chilli podle chuti
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Párky nakrájíme na kousky. Nejprve na trošce oleje opečeme párky do křupava. Opečené vytáhneme a udržujeme v teple.
Do pánvičky podle potřeby přidáme olej a necháme zpěnit cibuli a česnek. Přihodíme papriku, krátce zarestujeme a zalijeme pyré.
Do základu přisypeme fazole a cizrnu bez nálevu. Nálev uchováme pro případné zředění. Necháme chvíli povařit a dochutíme solí, pepřem a oregánem, případně cukrem. Přidáme opečené párky a nakrájenou jarní cibulku. Podáváme s chlebem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rychlé fazole s cizrnou a párkem
-
Tonja: Je tam napsáno podle chuti, ani v postupu ho nemám. Kdyby si někdo chtěl kečupem dosladit, to je přece na každém a každého chuti. Někdo dává kečup všude kde se dá..
-
Kombinaci dvou druhů luštěnin (fazolí a cizrny) chápu, ale kombinaci rajčatového pyré a kečupu už ne. Kečup je přece v podstatě ochucené rajčatové pyré.
-
Dnes jsem uvařil Váš recept a velká pochvala. Rychlovka jak má být, která moc chutná.
-
-
spagetka: a taky přesně dle našeho oka
-
Tohle je přesně dle našich chutí
-
-
-
Mňam, hned bych si nabídla
-