Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 235 kJ / 2 446 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,20 g |
Tuky | 50,71 g |
Vláknina | 15,28 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 432,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
(Rozhodnete-li se zadělat těsto bez omládku, z části odměřené vody rozmícháte asi lžíci cukru, trošku mouky a všechno droždí na řidší těstíčko a to necháte 20 minut kynout. Pak přidáte zbytek surovin a vymísíte těsto.) Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vypracujeme hedvábné těsto a necháme ho asi 70-90 minut kynout – během té doby ho dvakrát lehce propracujeme. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme bulku a tu rozválíme na placku o průměru přibližně 10 cm.
Každou placku omočíme v rozpuštěném másle a naskládáme je do máslem vymazané dortové formy podle fotografie. Krok 4: Necháme je nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (170-180°C/přibližně 35-40 minut).
Upečené vyndáme z trouby, necháme prochladnout a teprve pak vytáhneme z formy. Na talíři můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
(Rozhodnete-li se zadělat těsto bez omládku, z části odměřené vody rozmícháte asi lžíci cukru, trošku mouky a všechno droždí na řidší těstíčko a to necháte 20 minut kynout. Pak přidáte zbytek surovin a vymísíte těsto.) Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vypracujeme hedvábné těsto a necháme ho asi 70-90 minut kynout – během té doby ho dvakrát lehce propracujeme. Krok 3: Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme bulku a tu rozválíme na placku o průměru přibližně 10 cm.
Každou placku omočíme v rozpuštěném másle a naskládáme je do máslem vymazané dortové formy podle fotografie. Krok 4: Necháme je nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (170-180°C/přibližně 35-40 minut).
Upečené vyndáme z trouby, necháme prochladnout a teprve pak vytáhneme z formy. Na talíři můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 17. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sloní uši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKry
Moje poznámka
Sloní uši
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jKry
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jablečno-tvarohový cheesecake na plech
Přidáno před 2 hodinami
Bábovka z cukety
Přidáno před 3 hodinami
Losos se žampiony a brokolici v asijské omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Meruňková zmrzlina s tvarohem a toppingem
Přidáno před 13 hodinami
Meruňkový páj
Přidáno před 17 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná rybí pomazánka
Valis před 24 minutami
Rybí pomazánka moje
Valis před 24 minutami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Ilias před 35 minutami
Bramborový chleba III.
Jara24 před 3 hodinami
Mini Pavlova
MichaelaM před 4 hodinami
Šneci z listového těsta
Kava 2 před 12 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 14 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 15 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 17 hodinami
Tématické fráze:
sloní ucho recept,
sloni usi,
sloní uši recept,
sloní ucho,
recept na sloní ucho,
recept sloní uši,
zákusek sloní ucho,
recept sloní ucho,
buchta sloní ucho,
sloni ucho buchta,
rezy sloni ucho,
recept na sloni usi,
buchta sloní oko,
moučník sloní ucho,
dort sloni ucho,
sloni ucho moucnik,
moučník sloní uši,
recept sloní ucho fotografie,
zákusek sloní uši,
buchtami sloni ucho
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
sladěnka,
droždí,
voda,
máslo,
cukr,
šťáva citronová,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
sůl,
máslo,
vejce,
mandle plátkové
Komentáře (9)
Vykyne to pak ve vypnuté pekárně.