Sloní uši

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Kynuté 7 názorů

Suroviny

Omládek:
100 g vody
130 g hladké mouky
necelá lžička sladěnky
10-12 g droždí
Dále:
140 g vody
50 g zcela povoleného másla
80 g cukru
2 lžičky citronové šťávy
trošku citronové kůry
vanilkový cukr
350 g hladké mouky
špetka soli
máslo na namáčení plátků těsta
vejce na potření
mandlové plátky na posyp před pečením
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
    (Rozhodnete-li se zadělat těsto bez omládku, z části odměřené vody rozmícháte asi lžíci cukru, trošku mouky a všechno droždí na řidší těstíčko a to necháte 20 minut kynout. Pak přidáte zbytek surovin a vymísíte těsto.)

  2. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vypracujeme hedvábné těsto a necháme ho asi 70-90 minut kynout – během té doby ho dvakrát lehce propracujeme.

  3. Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme bulku a tu rozválíme na placku o průměru přibližně 10 cm.
    Každou placku omočíme v rozpuštěném másle a naskládáme je do máslem vymazané dortové formy podle fotografie.

  4. Necháme je nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (170-180°C/přibližně 35-40 minut).

    Upečené vyndáme z trouby, necháme prochladnout a teprve pak vytáhneme z formy. Na talíři můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Poznámka

Tento a další kynuté recepty najdete na stránkách Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 110 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sloní uši

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    zizala: děkuju za zprávu i hezkou fotku:-8:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Moc dobrá, jednoduchá buchta. Pekla jsem na chalupě, těsto jsem dělala ručně, pekárnu tam nemám. Pekla jsem ve velké remosce, takže tvar je všelijaký 8-( Bod už jsem dala, tak jen fotku a dík za recept:-K

    Odpovědět

  • Klivan Klivan

    Vyzkoušel jsem a pekl v remosce. Potvůrky vykynuly tak, že téměř nadzdvihovaly víko remosky a tím pádem byl vršek spálený. Příště zopakuji zase v nádobě od remosky, ale šoupnu ji do trouby. Chuťově výborné!

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-K To je fakt nádhera

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    maiva: samozřejmě ;-) Omládek umíchni v misce (nebo také v pekárně, ale chce to program bez předehřevu - třeba začátek programu na moučníky s práškem do pečiva), pak k němu ve formě pekárny přidej zbytek surovin a na uhnětení bych asi také použila program bez předehřevu.
    Vykyne to pak ve vypnuté pekárně.

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Pěkný recept :-):yes:uloženo. Ještě mám dotaz, zda jde těsto umíchat v pekárně.

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x

Tématické fráze: sloní ucho recept sloni usi sloní uši recept sloní ucho recept na sloní ucho recept sloní uši zákusek sloní ucho recept sloní ucho buchta sloní ucho sloni ucho buchta rezy sloni ucho buchta sloní oko moučník sloní ucho sloni ucho moucnik moučník sloní uši recept na sloni usi sloni usi pecivo rychlé recepty z remosky sloni uši moucnik zákusek sloní uši

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít