Smažené jarní závitky se salátkem

Zeleninová jídla Doba přípravy: 1 hod 0 názorů

Zeleninová jídla Doba přípravy: 1 hod 0 názorů

Suroviny 16 porcí

Závitky:
16 ks rýžových placek
1 balení rýžového papíru
3 mrkve
1/2 hlávky bílého zelí
1/2 balení sušeného Jidášova ucha
3 PL rybí omáčky
2 PL sojové omáčky
sůl
pepř
kokosový olej na smažení
Salát:
1/2 hlávky bílého zelí
1/3 balení sušeného Jidášova ucha
cukr
sůl
ocet
1 ČL sušeného chilli
1 ČL sušeného zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Jidášovo ucho půl hodiny před přípravou namočíme do horké vody a necháme nabobtnat. Mezitím uvaříme rýžové nudle dle návodu. Bílé zelí s mrkví nastrouháme na hrubém struhadle a na pánvi lehce osmažíme. Jidášovo ucho pokrájíme na nudličky (tvrdší středy vyhodíme) a přidáme k zelí a mrkvi. Ke směsi přidáme rybí omáčku, sojovou omáčku a dle chuti sůl/pepř. Ke konci smažení přimícháme rýžové nudle.

  2. Směs balíme do předem namočeného rýžového papíru a smažíme z každé strany na kokosovém oleji cca 2 min.

  3. Salát: Zelí pokrájené na kostičky, 2-3 minutky povaříme v osolené vodě a hned poté zchladíme. Jidášovo ucho nakrájíme na kostičky a smícháme se zelím. Dochutíme cukrem, solí a octem dle chuti. Přidáme lžičku chilli a lžičku sušeného zázvoru. Promícháme a necháme odležet.

Poznámka od kuchařky

Do závitků můžeme přidat i mleté maso, které osmažíme a přidáme k výše zmíněné směsi.

Komentáře k receptu Smažené jarní závitky se salátkem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: balení jarních závitků jarní závitek se zeleninou priprava suseneho jidasova ucha jarní závitky recepty videorecept smazané jarní závitky smažení jarních zavitku jarní závitky z rýžových placek rybí jarní závitky salat z jidasova ucha zeleninová směs do jarních závitku smazeny závitek smazané zavitky www smažený závitek jarní zavite se salatem závitek z rýžové placky smažené zavitky placky na jarní zavitky směs do rýžových závitků jarní závitky se salátem jarní závitky recept