Zapečené zelí s kabanosem

hambrtka Kuchařka: hambrtka

Doba přípravy: 30minut Dvě (nezbude) Ostatní 6 názorů

Suroviny

sklenice zelí
1/2 kg kabanosu
1 lžička grilovacího koření
lžička cukru
1 kelímek 12% smetany
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ze zelí slijeme téměř všechen lák, vyklopíme do pánve a chvilku podusíme s grilovacím kořením a cukrem. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme kabanos.

  2. Do pekáčku rozprostřeme polovinu podušeného zelí, na něj narovnáme kabanos a zakryjeme ho zbývající polovinou.

  3. Vše polijeme smetanou a dáme do trouby zapéci na 20 minut. Podáváme s bramborem.

Poznámka

Recept mám z kuchařky mé mamky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečené zelí s kabanosem

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    jednoduché a rýchle. Dali sme si len s chlebom a nebolo to zlé. ;-):yes:

    Odpovědět

  • hambrtka hambrtka(autorka receptu)

    Dobrý kabanos se nechá sehnat u menšího řezníka který si dělá vše sám a ne že jen preprodava. :-)

    magdalenka: já jsem měla kysané, myslím že do sladko kyselého stačí dát min cukru.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Sudet: Kapusta = zelí kysané alebo sladkokyslé? Dík.

    Odpovědět

  • hambrtka hambrtka(autorka receptu)

    Dobrý kabanos se nechá sehnat u menšího řezníka který si dělá vše sám a ne že jen preprodava. :-)

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    V dřívějších dobách se peklo zelí v pekáči, na zelí se vyskládaly domácí klobásy a podávalo se s hrachem, nebo bramborama. Nám to moc chutná, někdy rozložím kysané zelí do pekáčku a navrch naskládám jitrnice a společně zapeču, taky moc dobré<3
    Recept fajn, jen kde lze vzít kvalitní kabanos (leda vyrobit):yes:

    Odpovědět

  • drakoska drakoska

    To vůbec nezní špatně. Kdyby byl nějaký kvalitní kabanos, nepohrdnul bych:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečené zelí zapeceny kabanos kabanos v zelí kabanos s kysaným zelím zapekane zelí pekinské karbenátky utopenci z kabanosu

Zapomněl/a jsem heslo