

Zapečené zelí s kabanosem
Suroviny Dvě (nezbude)
- sklenice zelí
- 1/2 kg kabanosu
- 1 lžička grilovacího koření
- lžička cukru
- 1 kelímek 12% smetany
Postup přípravy receptu
Ze zelí slijeme téměř všechen lák, vyklopíme do pánve a chvilku podusíme s grilovacím kořením a cukrem. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme kabanos.
Do pekáčku rozprostřeme polovinu podušeného zelí, na něj narovnáme kabanos a zakryjeme ho zbývající polovinou.
Vše polijeme smetanou a dáme do trouby zapéci na 20 minut. Podáváme s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z kuchařky mé mamky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené zelí s kabanosem
-
jednoduché a rýchle. Dali sme si len s chlebom a nebolo to zlé.
-
Dobrý kabanos se nechá sehnat u menšího řezníka který si dělá vše sám a ne že jen preprodava.
magdalenka: já jsem měla kysané, myslím že do sladko kyselého stačí dát min cukru. -
Sudet: Kapusta = zelí kysané alebo sladkokyslé? Dík.
-
Dobrý kabanos se nechá sehnat u menšího řezníka který si dělá vše sám a ne že jen preprodava.
-
V dřívějších dobách se peklo zelí v pekáči, na zelí se vyskládaly domácí klobásy a podávalo se s hrachem, nebo bramborama. Nám to moc chutná, někdy rozložím kysané zelí do pekáčku a navrch naskládám jitrnice a společně zapeču, taky moc dobré
Recept fajn, jen kde lze vzít kvalitní kabanos (leda vyrobit) -
To vůbec nezní špatně. Kdyby byl nějaký kvalitní kabanos, nepohrdnul bych