Sušená "Bezdínkovská" rajčátka
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata vysypte na plech vyložený pečicím papírem, zasypte je solí a sušenými bylinkami dle vlastních preferencí. Nic nepokazíte bazalkou, rozmarýnem, oreganem, libečkem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčata vysypte na plech vyložený pečicím papírem, zasypte je solí a sušenými bylinkami dle vlastních preferencí. Nic nepokazíte bazalkou, rozmarýnem, oreganem, libečkem…
Připravíme vodní lázeň, ve které necháme rozpustit máslo.Do rozpuštěného másla přidáme kakao a cukr. Mícháme, než se všechno pořádně rozpustí.Přidáme puding a zalijeme…
Jahodové řezy jako z cukrárny zvládne díky tomuto receptu každý. Vejce s cukrem stačí vyšlehat do pěny, opatrně vmíchat mouku i sníh, a těsto upéct dozlatova. Poté se…
Hrušky oloupeme, vykrájíme vnitřek a namočíme v misce do vína.V hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a hrušky obalíme.Do půlky hrušky dáme kousek másla, přiklopíme…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Pýchavku nakrájíme na malé hranolky a se vším kořením vaříme 20 min, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a vybereme kořeni (já používám čajítko).Uvařenou pýchavku…
Drobně nakrájenou šalotku orestujeme na másle. Přidáme mouku, chvíli mícháme a zalijeme studeným vývarem. Přivedeme k varu a přidáme brambory nakrájené na kostky a…
Hladkou mouku smícháme s cukrem a kakaem a prosijeme. Přidáme citronovou kůru, na menší kousky nakrájené máslo a vejce. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, vložíme do…
Mleté maso připravíme umletím 250 g vepřového a 250 g hovězího masa, dáme do mísy, přidáme vajíčko, jemně nakrájenou 1 cibulku, sůl, pepř, špetku majoránky a strouhanou…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle s olejem a kořením lehce dozlatova. Kdo chce, může dát koření do čajítka nebo kousku gázy, případně použít koření mleté, aby…
Robertova hnědá omáčka: Posekanou cibuli podusíme na víně, přidáme rajčatový protlak, základní hnědou omáčku a vaříme 15 minut. Po dobu vaření sbíráme pěnu. Na závěr…
Filety nakrájíme na kostky a lehce obalíme v mouce. Větší houby nakrájíme na kousky, menší jen přepůlíme.Na rozehřátý olej v hlubší pánvi vhodíme nahrubo nakrájeno…
Ve vodě rozpustíme droždí s cukrem a pak vmícháme ostatní suroviny. Těsto kyne v míse necelou hodinu.Vykynuté ho na pomoučeném stole zlehka propracujeme, rozdělíme na 8…
Bramborový salát z pečených brambor vás překvapí svou lahodnou chutí. Brambory jsou skvěle okořeněné a díky pečení je jejcih chuť výraznější. Poměr majonézy a zakysané…
Veškeré koření a sůl převaříte aspoň 5 minut.Očištěné, posolené a popepřené kloboučky hub obalíte v trojobalu a usmažíte dozlatova. Ještě horké dáte do sklenic, zalijete…
Z vlážného mléka, cukru, trocha mouky a kostky droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, žloutek, špetku soli. Přimícháme také kvásek a…
Z vlážného mléka, cukru, trocha mouky a kostky droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, žloutek, špetku soli. Přimícháme také kvásek a…
Kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme, aby se při opékání nezkroutily. V pánvi rozehřejeme olej, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Podlijeme vínem,…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…
Meruňková omáčka: Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem smíchaným s vodou, přidáme posekané meruňky a dobře povaříme. Povařenou omáčku i s…