Pomalé kuře pečené nasucho v kořeněném kabátku

mojetara Kuchař: mojetara

Doba přípravy: 10 minut + 5 hodin + 125 minut 2 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

600 g horních kuřecích stehen
Solanka:
750 ml vody
80 ml soli
80 ml cukru
80 ml bílého vinného octa
Kabátek z koření:
3 lžíce hnědého cukru
1-2 lžíce soli (podle úvahy)
2 lžíce uzené papriky
1 lžička chilli
2 lžičky granulovaného česneku
2 lžičky mletého kmínu
1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
2 lžičky mletého pepře
1 lžička pálivé papriky
Přeliv:
7 lžiček medu
1 lžička jablečného octa
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme napřed slaný nálev, solanku. Smícháme vodu, sůl, cukr a ocet. Solankou zalijeme kuřecí maso. Umístíme nejlépe do uzavíratelného umělohmotného boxu a dáme vychladit. Stačila by asi hodina, ale klidně solanku nechte pracovat i 4-5 hodin.

  2. Připravíme směs koření na kabátek. Smícháme všechny ingredience. Nastříháme čtverce alobalu dostatečně velké, abychom maso zabalili bez problémů. Maso okapeme, osušíme a posypeme směsí koření z jedné strany, otočíme a opět posypeme z druhé strany.

  3. Maso zabalíme do alobalu. Dáme na plech tak, aby masitější část byla vespodu, v troubě pečeme 1 hodinu při teplotě 160 °C. Balíčky otočíme a pečeme ještě asi 45 minut. Alobal potom opatrně rozstříhneme, šťávu, která se vypekla slijeme a kuře dáme zpět do trouby již odkryté, aby se vytvořila kůrčička. Stačí 10 až 15 minut. V této fázi můžeme teplotu zvýšit na 190 °C.

  4. Šťávu smícháme s medem a octem. Kratičce povaříme, stačí 1 minuta. Kousky kuřete přendáme na talíř a přelijeme medovou zálivkou. Podáváme s bagetou.

Poznámka

Krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/pomale-kure-pecene-n...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pomalé kuře pečené nasucho v kořeněném kabátku

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    mojetara: dobře :-) když to máš odzkoušené...není co řešit. Mně to připadlo velmi slané a -jak ty píšeš u Linguine- mám také raději méně slané, protože si vychutnám tu základní, přirozenou chuť.
    Opravdu jsem myslela, že ses sekl :-D

    Odpovědět

  • mojetara mojetara(autor receptu)

    cathleen: Jo, 4. Jak je ostatně na mé stránce z fotky prokazatelné :-) Jak jsem dlouze diskutoval jinde ohledně soli-nesoli, tak tady to sedí. Spíš jsem se bál té solanky. Pravdou je, že z té suché směsi při obalování něco odpadne a zůstane mimo, takže tam nakonec všechna sůl není, nějak mi nejde v takových případech všechno spotřebovat do mrtě. I trojobal dopadá stejně. Mohla by stačit i 1 lžíce, to je pravda, mně to slané nepřipadalo :-) Ale dík za úvahu, trochu to upravím. Jsem rád, když lidi o receptech přemýšlejí (a taky je ladí podle sebe, když se jim něco nezdá, chutě máme různé), taky to dělám :-) Na své stránce přiznávám, že vařím, fotím, ochutnávám, zkouším. Nejsem profík. To, co se nepovedlo tam nemám, to skončilo buď tekuté na určeném místě, pevné v odpadcích. Ale to známe všichni, kdo takové věci podnikají, že jo?!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    600 g horních stehen - to jsou asi 4 kousky?
    Naloží se ve slaném náslevu a pak ještě obalí v suché směsi, která obsahuje mj. i 2 lžíce soli...? Pokud se nějaká sůl vypeče z masa ve šťávě ven, zas ji na talíř vrátíš přelitím masa šťávou.
    Není v množství soli chyba, překlep:-? Protože jestli jsou tohle jen dvě porce, jak píšeš, snědla bych v té své minimálně lžíci soli....8-(

    Odpovědět

Tématické fráze: pomalé pečení kuřete pomale pečení pomalé pečení masa pomalé pečení kuře pomalé pečení v troubě pomalé kuře kuře pomalé pečení pomalé pečení recepty recept,suché pečení masa pomalé pečení kureciho masa slaný nálev na maso slany nalev na kuře pomalé pečení masa v troube pomalé pečení kuřete v troubě kuře na pomalé pečení slany nalev na grilovane kure slany nálev na kure kure velmi pomale peceni recepty na horní kuřecí stehna pomale pečené kuřecí stehna

Zapomněl/a jsem heslo