Jablečný rosol (z padaných jablek)
Recept ještě nebyl hodnocenRosol se dá připravit i z mírně nezralých nebo z ne zrovna výstavních jablek, či dokonce i jen ze slupek a jádřinců. Výborný je třeba k aromatickým sýrům. Jeho jemná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rosol se dá připravit i z mírně nezralých nebo z ne zrovna výstavních jablek, či dokonce i jen ze slupek a jádřinců. Výborný je třeba k aromatickým sýrům. Jeho jemná…
Jednoduché chlebíčky s vejci a majonézovým přelivem jsou klasickou pochoutkou, která nikdy nezklame. Rychlá příprava a lahodná kombinace chutí z nich dělá ideální volbu…
Kdo by neznal štafetky? Tenké pláty lehkého bílkového těsta, promazané kávovým krémem, nakrájené na řezy a nakonec polomáčené v čokoládové polevě. Nejlepší jsou dobře…
Návštěvu nemusíte pohostit pouze sladkým moučníkem a kávou. Zejména pokud čekáte pánské osazenstvo, dopřejte jim pořádnou porci pikantních utopenců a džbánek piva. Jistě…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Sterilovaný houbový salát s paprikou je skvělý například k rizotu, ale využijete jej i na těstoviny nebo pod maso. Jeho příprava není vůbec složitá a oceníte ho pokaždé,…
Velkou úrodu i lehce přerostlých cuket hravě zpracujete pomocí tohoto receptu na sterilované cuketové zelí. Zavařte cukety do sklenic a v zimě pak už stačí jen sáhnout…
Máte chuť na svěží ovocný dezert? Vyzkoušejte tyto řezy, které si oblíbíte díky skvělému vzhledu i chuti. Tvoří je piškotové těsto, jednoduchý krém z vanilkového pudinku…
Tvaroh smícháme s vejcem a přidáme sůl. Postupně přisypáváme mouku s krupicí a také máslo (asi za lžíci). Vaříme 5 minut ve varu.
Jednoduchá a rychlá bábovka s kakaem. Díky jogurtu je krásně vláčná. Podle chuti přidáme ořechy, kokos, nebo i rozinky. Skvěle se hodí na snídani nebo k nedělní kávě.
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Nadýchané kynuté sádlové koláčky, plněné tvarohovou nebo povidlovou náplní, posypané křupavou drobenkou, původem z Valašska nejen skvěle vypadají, ale i chutnají a vašim…
Americké brownies jsme si rychle oblíbili i u nás a není divu. Těsto ochucené spoustou čokolády prostě chutná skvěle. V tomto receptu k čokoládě do těsta ještě přidáme…
Lukulské hody připravíte, pokud budete postupovat podle našeho receptu. Výsledným jídlem jsou masové závitky naplněné dobře ochuceným kysaným zelím. Podávejte je dobře…
Pokud vás zaskočila nečekaná návštěva a nevíte jaký sladký moučník připravit, vsaďte na opravdu bleskovou jablečnou roládu, kterou za půl hodiny budete mít hotovou.…
Sladkokyselé kuře patří mezi jeden z nejoblíbenějších pokrmů čínské kuchyně. Nenáročná příprava, zajímavá kombinace chutí jsou hlavními přednostmi tohoto receptu. Rýže,…
Sladký a kávou vonící likér, připravený ze zralých plodů bezu černého, se užívá jako lék. To věděly už naše babičky, proto ho každoročně připravovaly. Plody je nutné…
Pěry jsou velké, nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko. Pocházejí z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Vše dáme do pekárny, nastavíme program těsto. Těsto má být tuhé a nesmí se lepit. Po vykynutí vyvalujeme slabé válečky a tvoříme preclíky velké dle chuti. Těsto je…
Spojení ovesných vloček a šťavnatých jablek dává muffinům jemnou chuť a příjemně vláčnou strukturu. Zdravější varianta oblíbeného dezertu, která zasytí a skvěle chutná…
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, poté přidáme všechny ostatní přísady. Pečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlou buchtu můžeme ozdobit čokoládovou, nebo jinou polevou.
Kureci maso nakrajime na velmi tenke nudlicky. Pridame namichane koreni (mnozstvi dle chuti), olivovy olej a nechame v chladu 1 hodinu prolezet, pak vyndame a nechame…