Dušený hrášek

Suroviny

60 dkg mladého zeleného hrášku (mražený je plnohodnotnou náhradou)
12 kusů cibulky šalotky (2 cibule)
3 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
špetka cukru
3 lžíce sekané zelené petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné cibulky osmahneme na polovině horkého másla, podlijeme vodou, přidáme zelený hrášek, promícháme a dusíme asi 10 minut. Pak zaprášíme moukou a zlehka promícháme. Osolíme, osladíme, přidáme petrželku, zbytek másla a podáváme.

Komentáře k receptu Dušený hrášek

  • ferda30 ferda30

    Na zahuštění vločky a papal to i náš 10-měsíční a jak mu chutnalo:yes:Výborné:-*:-p

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(moderátorka)

    Dělala jsem podobně, použila jsem mražený hrášek, zahustila jíškou z Ramy a mouky, přidala trochu sladké smetany. Cibuli nedávám. K tomu brambory a vepřové dušené maso.Foto není moc kvalitní, fotila jsem mobilem.:-(

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18

    Bezva dietní jídlíčko.Přesně pro našeho tatušu.Dávám bodík a fotečky.:yes::-))

    Odpovědět

Tématické fráze: zelený hrášek recepty hrášek s mrkví mražený zelený hrášek recept zadělavaný hrášek s mrkví recepty z hrášku zelený hrášek zelený hrášek na smetaně hrašek jako příloha dušený zelený hrášek hrášek s mrkví recept zelený hrášek recept hrášek na smetaně recept hrášek s mrkví mražený hrášek jako příloha recepty z hrašky zelený hrášek, recepty hraška recepty recepty z mraženého hrášku recept na hrásek s mrkví hrášek s mrkví na smetaně