Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do hodiny Pro začátečníky 24 názorů

Suroviny

3/4 kg uzené vepřové krkovice
3 větší cibule
10 stroužků česneku
1 celá skořice
4 bobkové listy
4 velké hrsti kysaného zelí (brala jsem z kameňáku - jinak asi větší zavařovací sklenka od okurek)
1 PL hladké mouky
sůl
cukr
sádlo
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém sádle v papiňáku orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme bobkový list, celou skořici a uzenou krkovici vcelku. Ještě chvilku osmažíme, přidáme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne syčet, vaříme na mírném plameni 30 minut.

  2. Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, přidáme propláchnuté zelí, 1 polévkovou lžíci cukru, promícháme, hrnec znovu uzavřeme a vaříme dalších 10 minut.

  3. Po ochlazení a otevření hrnce maso vyjmeme, naporcujeme a uchováme v teple. Zelí podle potřeby můžeme zahustit 1 polévkovou lžící hladké mouky rozmíchanou v 1 dl studené vody a ještě chvíli provařit, ale tady není nutné, rozvařená cibule to zahustila.

  4. Každý podle své chuti může ještě přisladit a dosolit, ale uzené je slané dost, já jsem vůbec nesolila. Můžeme podávat s knedlíkem, ale hodí se i brambory.

Poznámka

Byla to dnes taková rychlá improvizace. Potřebovala jsem rychle udělat oběd a necítila jsem se na delší stání u sporáku. Spojení všech chutí se povedlo a manželovi chutnalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ivana79:Ivanko,tak s tím uzeným kolenem to musela být moc velká dobrota:-p:yes:Děkuji za komentář a moc hezkou fotku:-K:-*


    Simona Kucerova:Viera::-K:-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Robila som z údeného kolena,ale bolo to :-*:-*,takéto jedlá by som mohla jesť každý deň ;-):-p

    Odpovědět

  • Viera Viera(neregistrovaná)

    Anička,ja to dávam spolu na 30 min.Normálne na orestovanú cibuľku dám zelí a na to položím údené mäso,pridám trošku vody a koreniny a po 30-tich minutách už len dochutím kapustu(zelí).:-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Tak taková dobrota na mne vykoukla z náhodných,já bych si dala uzenou krkovičku:-p;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • ewwito,děkuji za bodík a jsem moc ráda,že chutnalo:-KA také díky za přiložené krásné fotky:yes::yes:

    Odpovědět

  • ewwita ewwita

    Skvělej víkendovej obídek, byla to fakt mňamka, děla jsem k tomu "Hrnkové knedlíky z mikrovlnky" a moooc sme si pošmákli. Dávám zaslouženej bodík. :-):yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    ;-)Evi,jsem moc ráda,že chutnalo:-*

    Odpovědět

  • Avelka1 Avelka1

    Dneska bylo k obídku. Naprosto famózní i manža se olizoval :-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    :-OŽížalko děkuji-to zelí mi úplně uniklo,už je napraveno:-8
    Děkuji za bodíky i komentáře:-K

    Odpovědět

  • misza misza

    Ráda vařím v tlakovém hrnci:-p :yes: Recept je pěkný:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Joooo, tak uzený vždy a při každé příležitosti.V tom ,, patláku" zkusím.:-):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Aničko, dopiš si zelí do ingrediencí ;-)
    Jinak pěkné :yes:

    Odpovědět

  • senky senky

    Mňam:yes::yes:

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

    to je papáníčko,hned bych si dala:yes::-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak dlouho vařit uzené maso uzené maso vařené v papiňáku uzene maso v papinaku jak dlouho varit uzené doba vaření uzeného masa uzené maso doba vaření uzená krkovička jak vařit uzené maso jak dlouho se vari uzene maso zelí v papiňáku jak dlouho varit uzenou krkovici vaření uzeného masa jak dlouho vařit uzenou krkovičku uzená krkovice na zelí jak dlouho varit uzene maso v papinaku papiňák do mikrovlnky jak dlouho vaříme uzené maso uzení v hrnci jak dlouho vařit zelí uzená krkovička recept

Zapomněl/a jsem heslo