

Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)
Suroviny
- 3/4 kg uzené vepřové krkovice
- 3 větší cibule
- 10 stroužků česneku
- 1 celá skořice
- 4 bobkové listy
- 4 velké hrsti kysaného zelí (brala jsem z kameňáku - jinak asi větší zavařovací sklenka od okurek)
- 1 PL hladké mouky
- sůl
- cukr
- sádlo
Postup přípravy receptu
Na rozehřátém sádle v papiňáku orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek, přidáme bobkový list, celou skořici a uzenou krkovici vcelku. Ještě chvilku osmažíme, přidáme 2 dl vody, hrnec uzavřeme a od doby, kdy začne syčet, vaříme na mírném plameni 30 minut.
Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme, přidáme propláchnuté zelí, 1 polévkovou lžíci cukru, promícháme, hrnec znovu uzavřeme a vaříme dalších 10 minut.
Po ochlazení a otevření hrnce maso vyjmeme, naporcujeme a uchováme v teple. Zelí podle potřeby můžeme zahustit 1 polévkovou lžící hladké mouky rozmíchanou v 1 dl studené vody a ještě chvíli provařit, ale tady není nutné, rozvařená cibule to zahustila.
Každý podle své chuti může ještě přisladit a dosolit, ale uzené je slané dost, já jsem vůbec nesolila. Můžeme podávat s knedlíkem, ale hodí se i brambory.
Poznámka od kuchařky
Byla to dnes taková rychlá improvizace. Potřebovala jsem rychle udělat oběd a necítila jsem se na delší stání u sporáku. Spojení všech chutí se povedlo a manželovi chutnalo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Uzená krkovička na zelí v papiňáku (tlakovém hrnci)
-
Petuna: Velice děkuji za milý komentář,který mi udělal radost
Není to nic těžkého a věřím,že by to manžel také určitě zvládnul
Skořici máme rádi a někdy mletou malinko popráším i plátky masa(vepřové,hovězí i drůbeží)
-
Moc děkuji za skvělý recept. Přesně takové recepty miluji. Mňamka,, z jednoho hrnce". Muž mi řekl, že smeká kloubouk
, netuší, že by to hravě zvládl sám
také mě mile překvapila kombinace zelí se skořicí. Nikdy bych to k sobě nedala....prostě 1*. Děkuji
-
Ivana79:Ivanko,tak s tím uzeným kolenem to musela být moc velká dobrota
Děkuji za komentář a moc hezkou fotku
Simona Kucerova:Viera: -
Robila som z údeného kolena,ale bolo to
,takéto jedlá by som mohla jesť každý deň
-
Anička,ja to dávam spolu na 30 min.Normálne na orestovanú cibuľku dám zelí a na to položím údené mäso,pridám trošku vody a koreniny a po 30-tich minutách už len dochutím kapustu(zelí).
-
Tak taková dobrota na mne vykoukla z náhodných,já bych si dala uzenou krkovičku
+1
-
ewwito,děkuji za bodík a jsem moc ráda,že chutnalo
A také díky za přiložené krásné fotky
-
Skvělej víkendovej obídek, byla to fakt mňamka, děla jsem k tomu "Hrnkové knedlíky z mikrovlnky" a moooc sme si pošmákli. Dávám zaslouženej bodík.
-
Evi,jsem moc ráda,že chutnalo
-
Dneska bylo k obídku. Naprosto famózní i manža se olizoval
-
-
Žížalko děkuji-to zelí mi úplně uniklo,už je napraveno
Děkuji za bodíky i komentáře -
Ráda vařím v tlakovém hrnci
Recept je pěkný
-
Joooo, tak uzený vždy a při každé příležitosti.V tom ,, patláku" zkusím.
-
Aničko, dopiš si zelí do ingrediencí
Jinak pěkné