Bavorské červené zelí od Lemarti

lemarti Kuchařka: lemarti

Přílohy 18 názorů

Suroviny

1 kg hlávka červeného zelí
1 větší cibule
3 jablka kyselejší
60 g sádla
1 bobkový list
1 hřebíček
sůl
2 lžice octa
125 ml vody
1 lžice hladké mouky
2 lžice vody
cukr
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí rozdělíme na listy, které omyjeme a nakrouháme na jemno. Cibuli nakrájíme na kostičky, jablka oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme cibuli a do světle hněda orestujeme.

  2. Přidáme zelí, trošku orestujeme tak 2 minuty. Přidáme jablka, bobkový list, hřebíček, sůl, cukr, ocet a 1/8 litru vody a necháme dusit doměkka.

  3. Lžící hladké mouky se 2 lžícemi vody zahustíme zelí. Ochutíme solí, cukrem a octem.

Poznámka

Místo vody můžeme dát červené nebo bílé víno. Chutná to mnohem líp, ale už to není pro děti:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bavorské červené zelí od Lemarti

  • slovhanka slovhanka

  • Dalibor  Čech Dalibor Čech(neregistrovaný)

    Není vůbec žádný důvod, i když toto zelí podlijeme vínem, proč by nebylo pro děti. Veškerý alkohol se dušením vypaří a v zelí zůstanou jen dobré chutě. Tak dobrou chuť i dětem.:

    Odpovědět

  • Bob Bob(neregistrovaný)

    Neb jsem muž a vařím pro dvě děti a času je málo, zelí dělám podle tohoto receptu, ale zrychlenou variantou. Používám sterilované červené zeí z Kauflandu a to je opravdu velice dobře ochucené. V tlakáči osmahnu cibuli, pak přidám okapané zelí a vařím tak 5 až 6 minut. Otevřu, zahustím moukou s vodou a trošku dochutím, to víte děti... takže především přidám cukr. A za necelých 15 minut je dobrota hotová :-)

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Toto zelí je v našem jídelníčku už dlouho stálicí.Místo vody dávám červené víno a máme ho nejraději s bramborovým knedlíkem a jakýmkoliv pečeným masem.Dnes bude s uzenou krkovičkou.:-p

    Odpovědět

  • Andrea1 Andrea1(neregistrovaný)

    Může mi někdo říct jak jste krouhali zelí rozebrané na listy? To se snad dá jenom krájet nebo se pletu?

    Odpovědět

  • Adelaide Adelaide

    Udělala jsem ho dneska, podlívala vínkem, podlila jsem ho víc, ale i tak zahustit chtělo míň :-)) zítra ho jen ohřejeme, a určitě bude ještě lepší :yes:
    K tomu byl bůček z tohohle receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/16496-bucek-peceny... ale bez solamylu...
    Pěkně všechny vůně dohromady a pěkně se doplňovaly :-p

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Je mi 25 a všichni, kdo toto zelí ochutnali, tvrdí, že lepší nikdy nejedli ani od babiček či maminek.... je fakt luxusní! Děkujeme!!!;-)

    Odpovědět

  • Pesee Pesee

    Tohle zelí jsme si moc moc oblíbili. Je dokonalé:yes::yes::-p

    Odpovědět

  • KatkaHlad KatkaHlad

    MOC DOBRÝ RECEPT, DOPORUČUJI :-)

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Robila som dnes túto kapustu ku kuraťu ala kačica,je výborná:-pTiež som pridala trochu červeného vína:-8

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    K tomut bych jen dodal vhodnou přílohu: pečená kačena + bramborové knedle:-p:-p:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Velice zajímavý receptík:yes:

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autorka receptu)

    Jiřičko,zapoměla jsem do receptu napsat že se má maso podlít trochou vody,ale už je opraveno.tak si to oprav prosím at se ti to podaří.A budu ráda když napíšeš jak se povedlo;-)

    Odpovědět

  • Jiřička Jiřička(neregistrovaná)

    Leni,
    děkuji za recept na zelíčko a v neděli vše vyzkouším dle Tvých receptů. :-p

    Odpovědět

  • lemarti lemarti(autorka receptu)

    Je co jsem to napsala za blbost:-//Nejak jsem to popletla,spagetko mas pravdu,ale ja ho dusila skoro 45 minut.;-)Hned to prepisu,v originale ale taky stoji 2 hodiny,a to je samozrejme BLBOST.Dekuji vam za upozorneni:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: červene zelí a pečena kačena červené zelí recept na červené zelí bavorské zelí jak zahustit červené zelí červené zelí recept recepty cervene zeli červené zelí příloha příloha červené zelí vařené červené zelí červené zelí vařené recept červené zelí zelí z červené cibule červené zelí jako příloha červený zelí sterilované červené zelí ke kachně červené zelí od babičky červené zeí červené zelí recepty jak uvarit cervene zeli

Zapomněl/a jsem heslo