Fazolkový prívarok
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 2 090 kJ / 500 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,70 g |
Tuky | 26,40 g |
Vláknina | 25,60 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 36,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Prívarok podávame so zemiakmi a kúskom mäsa, opečenou klobáskou prípadne volským okom.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 9. 2023 19:04
Eja57: Děkuji za pochvalu.
20. 9. 2023 09:49
Merylas (moderátorka): máš to pěkné
Já prívarok z čehokoli - fazolky, patison - mohu kdykoli, mňam. S brambory a vejcem.
Já prívarok z čehokoli - fazolky, patison - mohu kdykoli, mňam. S brambory a vejcem.
20. 9. 2023 08:16
Jelikož mám na zahrádce pořád ještě fazolky, tak jsem je připravila podle tohoto receptu. Mám ale žluté. Při přípravě jsem jen musela do jíšky přidat trochu více mléka. Podávala jsem s bramborem a vařeným vejcem. Přidala jsem foto a pět hvězdiček.
10. 1. 2019 00:07
casino: vakuovačky nejrůznějších kvalit jsme měli už málem v domácím pravěku, když bylo potřeba najednou zabít padesát kuřat nebo při zabíjačkách. Dnes jsou samozřejmě různě vychytané strojovny. Jsem zvyklá stále něco vakuovat, manžel tvrdí, že mám největší spotřebu "igelitu" na severní polokouli. A sous vide? Móóc dobrý!
9. 1. 2019 23:35
hospodyne:
Máte vakuovačku?
No, tak to jste napůl cesty k sous vide
https://www.toprecepty.cz/recept/25591-steak-z-hov...
Máte vakuovačku?
No, tak to jste napůl cesty k sous vide
https://www.toprecepty.cz/recept/25591-steak-z-hov...
9. 1. 2019 21:45
hospodyne: To je velice šikovné ! Odpadá fůra práce s těmi těžkými nádobami s masem a bryndání kolem, když to otáčíš!
9. 1. 2019 13:30
casino: teď ale úplně odbočím. Když chceme v létě udit jen tak na chuť pár kousků, naložené maso zavakuuji a uložím do lednice. Mám s tím jen nejlepší zkušenosti, ještě nikdy se nestalo, že by maso nějak zavánělo a pod. Nepoužíváme lák, nakládáme jen do soli a česneku.
9. 1. 2019 10:12
casino: Jasné, nechcela som to písať odborne, ale laicky, aby to pochopil každý.
Mikrotén jednoducho na mrazenie nie je dobrý, mraziace sáčky sú výborné, mám to odskúšané už roky. Tu sa neoplatí šetriť, ostatne sáčky umyjem a použijem opakovane.
Mikrotén jednoducho na mrazenie nie je dobrý, mraziace sáčky sú výborné, mám to odskúšané už roky. Tu sa neoplatí šetriť, ostatne sáčky umyjem a použijem opakovane.
9. 1. 2019 01:09
" Mikrotén nie je dobrý, obsah v mrazáku vysychá."
Jj, v podstatě vysychá, ale reálně se voda vyloučí mrazem (princip lyofilizace). Do jisté míry to lze omezit ponořením sáčku s obsahem do vody a sáček uzavřít až po vytlačení vzduchu. A kdo má vakuovačku, tak vzduch odsaje takřka do mrtě a má po starostech s úbytkem vody
Jj, v podstatě vysychá, ale reálně se voda vyloučí mrazem (princip lyofilizace). Do jisté míry to lze omezit ponořením sáčku s obsahem do vody a sáček uzavřít až po vytlačení vzduchu. A kdo má vakuovačku, tak vzduch odsaje takřka do mrtě a má po starostech s úbytkem vody
8. 1. 2019 23:22
Veronika.Hrozna: Ja umyjem to, čo idem mraziť a nechám voľne vyschnúť na tácke v kuchyni. Potom nasypem do mraziaceho sáčku a strčím do mrazáku. Mikrotén nie je dobrý, obsah v mrazáku vysychá.
8. 1. 2019 22:32
tejaja: Já mrazím na tácku, na to mám volnou poličku v mrazáku , mrazím tam i zákusky a dorty. Potom ovoce nebo zeleninku nasypu do malých krabiček s dobře uzavíratelným víčkem ,nebo do mikrotenu a ještě do krabičky! Moc nemrazím , kromě švestek a fazolek. A švestky jsem mrazila jenom proto, že se mi nepodařilo je zavařit, všecko asi 12 pohárů švestek jenom s cukrem - polotovar do koláčů se mi zkazilo. Tak jsem byla naštvaná, nikdy se mi nic nezkazilo v takovém množství a ze dvou várek švestek ! Škoda práce, už budu mrazit i švestky!
8. 1. 2019 22:22
Veronika.Hrozna: Vyskúšaj, mrazím koreňovú zeleninu, fazuľky, cukety, tekvice, mangold, ten mixujem ako špenát, ale aj drobné ovocie, ktoré pozberám. Nič neblanšírujem. Len opakujem, kúpiť sáčky na mrazenie.
8. 1. 2019 21:44
tejaja: Já to bez blanšírování, ani nezkusila mrazit, přiznám se! Myslela jsem, že ty kupované páchnou a jsou hnusné proto, že nejsou blanšírovány. Možná chytnou ten hrozný odér v mrazírně, nevím. V létě zkusím ,aspoň jeden balíček. Uvidíme.
8. 1. 2019 20:42
Veronika.Hrozna: Veronika, ja nikdy žiadnu zeleninu pred mrazením neblanšírujem. Umyjem, nakrájam alebo mrazím fazuľky celé, podľa odrody a použitia. Fazuľky sú ako čerstvé, iba to skutočne chce mraziť do sáčkov určených na mrazenie. Žiadny mikroténový alebo igelitový sáčok. Kupujem ich v IKEA alebo v Tescome.
https://eshop.tescoma.sk/vrecka-na-potraviny-4food...
Roky to tak robím so všetkou zeleninou.
https://eshop.tescoma.sk/vrecka-na-potraviny-4food...
Roky to tak robím so všetkou zeleninou.
8. 1. 2019 20:04
magdalenka: U nás fazolky bez kopru , taky ne. Jenom jako příloha , opečené na másle , to manžel miluje a zbaští toho hromady a dokonce si je sám obere v zahrádce!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 7 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 14 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 4 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 4 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 4 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 5 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 5 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 5 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Potřebujete nasytit rodinu za pár korun? Zkuste slovenské prívarky. Bývají zeleninové, luštěninové a dokonce bramborové
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Další recepty
Tématické fráze: prívarok privarok zo zelenej fazulky fazulovy privarok fazulkovy privarok bramborový prívarok zelená fazuľka prívarok fazulka na zeleno zelena fazulka fazulky na smetaně luskový prívarok privarok z fazulovych luskov fazulovy privarok zo zelenej fazulky zeleny fazulovy privarok privarok zelena fazulka strukovy privarok fazulka na smetaně strukova fazula privarok privarok zo zelenej faulky fazulove struky privarok fazolkovy přívarek
Suroviny: fazolky zelené, mouka hladká, mléko, olej, sůl, pepř, cukr, ocet
Fazolkový prívarok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yP2w
32 názorů