Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolkový prívarok

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 9. 2008 12:36

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 090 kJ / 500 kcal
Bílkoviny16,70 g
Tuky26,40 g
Vláknina25,60 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Prívarok podávame so zemiakmi a kúskom mäsa, opečenou klobáskou prípadne volským okom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

hospodyne

9. 1. 2019 23:07

casino: vakuovačky nejrůznějších kvalit jsme měli už málem v domácím pravěku, když bylo potřeba najednou zabít padesát kuřat nebo při zabíjačkách. Dnes jsou samozřejmě různě vychytané strojovny. Jsem zvyklá stále něco vakuovat, manžel tvrdí, že mám největší spotřebu "igelitu" na severní polokouli. A sous vide? Móóc dobrý!

casino casino

9. 1. 2019 22:35

hospodyne:
Máte vakuovačku?
No, tak to jste napůl cesty k sous vide :yes::-):-K
https://www.toprecepty.cz/recept/25591-steak-z-hov...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 1. 2019 20:45

hospodyne: To je velice šikovné ! Odpadá fůra práce s těmi těžkými nádobami s masem a bryndání kolem, když to otáčíš!:yes:

hospodyne

9. 1. 2019 12:30

casino: teď ale úplně odbočím. Když chceme v létě udit jen tak na chuť pár kousků, naložené maso zavakuuji a uložím do lednice. Mám s tím jen nejlepší zkušenosti, ještě nikdy se nestalo, že by maso nějak zavánělo a pod. Nepoužíváme lák, nakládáme jen do soli a česneku.

tejaja tejaja

9. 1. 2019 09:12

casino: Jasné, nechcela som to písať odborne, ale laicky, aby to pochopil každý. ;-)
Mikrotén jednoducho na mrazenie nie je dobrý, mraziace sáčky sú výborné, mám to odskúšané už roky. Tu sa neoplatí šetriť, ostatne sáčky umyjem a použijem opakovane. ;-)

casino casino

9. 1. 2019 00:09

" Mikrotén nie je dobrý, obsah v mrazáku vysychá."
Jj, v podstatě vysychá, ale reálně se voda vyloučí mrazem (princip lyofilizace). Do jisté míry to lze omezit ponořením sáčku s obsahem do vody a sáček uzavřít až po vytlačení vzduchu. A kdo má vakuovačku, tak vzduch odsaje takřka do mrtě a má po starostech s úbytkem vody :-)

tejaja tejaja

8. 1. 2019 22:22

Veronika.Hrozna: Ja umyjem to, čo idem mraziť a nechám voľne vyschnúť na tácke v kuchyni. Potom nasypem do mraziaceho sáčku a strčím do mrazáku. Mikrotén nie je dobrý, obsah v mrazáku vysychá. :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2019 21:32

tejaja: Já mrazím na tácku, na to mám volnou poličku v mrazáku , mrazím tam i zákusky a dorty. Potom ovoce nebo zeleninku nasypu do malých krabiček s dobře uzavíratelným víčkem ,nebo do mikrotenu a ještě do krabičky! Moc nemrazím , kromě švestek a fazolek. A švestky jsem mrazila jenom proto, že se mi nepodařilo je zavařit, všecko asi 12 pohárů švestek jenom s cukrem - polotovar do koláčů se mi zkazilo. Tak jsem byla naštvaná, nikdy se mi nic nezkazilo v takovém množství a ze dvou várek švestek !;-( Škoda práce, už budu mrazit i švestky!

tejaja tejaja

8. 1. 2019 21:22

Veronika.Hrozna: Vyskúšaj, mrazím koreňovú zeleninu, fazuľky, cukety, tekvice, mangold, ten mixujem ako špenát, ale aj drobné ovocie, ktoré pozberám. Nič neblanšírujem. Len opakujem, kúpiť sáčky na mrazenie. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2019 20:44

tejaja: Já to bez blanšírování, ani nezkusila mrazit, přiznám se!:-O Myslela jsem, že ty kupované páchnou a jsou hnusné proto, že nejsou blanšírovány. Možná chytnou ten hrozný odér v mrazírně, nevím. V létě zkusím ,aspoň jeden balíček. Uvidíme. :-)

tejaja tejaja

8. 1. 2019 19:42

Veronika.Hrozna: Veronika, ja nikdy žiadnu zeleninu pred mrazením neblanšírujem. Umyjem, nakrájam alebo mrazím fazuľky celé, podľa odrody a použitia. Fazuľky sú ako čerstvé, iba to skutočne chce mraziť do sáčkov určených na mrazenie. Žiadny mikroténový alebo igelitový sáčok. Kupujem ich v IKEA alebo v Tescome.
https://eshop.tescoma.sk/vrecka-na-potraviny-4food...
Roky to tak robím so všetkou zeleninou. ;-):-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2019 19:04

magdalenka: U nás fazolky bez kopru , taky ne. Jenom jako příloha , opečené na másle , to manžel miluje a zbaští toho hromady a dokonce si je sám obere v zahrádce!:-O

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2019 19:01

rebeka: Já si fazolky pěstuju v zahrádce, blanšíruju a mrazím! Začala jsem s tím asi před třemi roky, protože ty mražené z obchodu mi něčím páchly ! U nás je to naopak, moje polovička , miluje fazolky v každé podobě a když uvidí jak si beru z mrazáku fazolky tak, hlídkuje v kuchyni, a "dohlíží na jejich správnou úpravu" a každých deset minut se ptá, jestli se už dovařili !:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2019 18:54

hospodyne: Já si myslím, že hlavní je, ať se to dá sníst! To je to nejdůležitější ! Podívejte na Číňany, jaké exotické názvy jídel , vyprudili , já prívarok , nebo omáčku neřeším , já je baštím - :-D:-D<3<3 oba stejně s kouskem masa , chlebem, knedlíkem !<3a Mňam.:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2019 18:46

tejaja: Ano , tam sa to používa! V hovorovej reči, veľmi sporadicky, ak vôbec! Tak prísne rozlišovanie omáčok , ako vo francúzskej kuchyni, nie je v strednej Európe obvyklé.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: prívarok privarok zo zelenej fazulky fazulovy privarok fazulkovy privarok bramborový prívarok zelená fazuľka prívarok fazulka na zeleno zelena fazulka fazulky na smetaně luskový prívarok privarok z fazulovych luskov fazulovy privarok zo zelenej fazulky zeleny fazulovy privarok privarok zelena fazulka strukovy privarok fazulka na smetaně strukova fazula privarok privarok zo zelenej faulky fazulove struky privarok fazolkovy přívarek

Suroviny: fazolky zelené, mouka hladká, mléko, olej, sůl, pepř, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Fazolkový prívarok

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2w