Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolkový prívarok

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

15. 9. 2008 13:36

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 090 kJ / 500 kcal
Bílkoviny16,70 g
Tuky26,40 g
Vláknina25,60 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy36,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Prívarok podávame so zemiakmi a kúskom mäsa, opečenou klobáskou prípadne volským okom.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 9. 2023 19:04

Eja57: Děkuji za pochvalu. :-K

Eja57 Eja57

20. 9. 2023 09:49

Merylas (moderátorka): máš to pěkné:yes:
Já prívarok z čehokoli - fazolky, patison - mohu kdykoli, mňam. S brambory a vejcem.

Merylas Merylas (moderátorka)

20. 9. 2023 08:16

Jelikož mám na zahrádce pořád ještě fazolky, tak jsem je připravila podle tohoto receptu. Mám ale žluté. Při přípravě jsem jen musela do jíšky přidat trochu více mléka. Podávala jsem s bramborem a vařeným vejcem. Přidala jsem foto a pět hvězdiček. :-K

hospodyne

10. 1. 2019 00:07

casino: vakuovačky nejrůznějších kvalit jsme měli už málem v domácím pravěku, když bylo potřeba najednou zabít padesát kuřat nebo při zabíjačkách. Dnes jsou samozřejmě různě vychytané strojovny. Jsem zvyklá stále něco vakuovat, manžel tvrdí, že mám největší spotřebu "igelitu" na severní polokouli. A sous vide? Móóc dobrý!

casino casino

9. 1. 2019 23:35

hospodyne:
Máte vakuovačku?
No, tak to jste napůl cesty k sous vide :yes::-):-K
https://www.toprecepty.cz/recept/25591-steak-z-hov...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 1. 2019 21:45

hospodyne: To je velice šikovné ! Odpadá fůra práce s těmi těžkými nádobami s masem a bryndání kolem, když to otáčíš!:yes:

hospodyne

9. 1. 2019 13:30

casino: teď ale úplně odbočím. Když chceme v létě udit jen tak na chuť pár kousků, naložené maso zavakuuji a uložím do lednice. Mám s tím jen nejlepší zkušenosti, ještě nikdy se nestalo, že by maso nějak zavánělo a pod. Nepoužíváme lák, nakládáme jen do soli a česneku.

tejaja tejaja

9. 1. 2019 10:12

casino: Jasné, nechcela som to písať odborne, ale laicky, aby to pochopil každý. ;-)
Mikrotén jednoducho na mrazenie nie je dobrý, mraziace sáčky sú výborné, mám to odskúšané už roky. Tu sa neoplatí šetriť, ostatne sáčky umyjem a použijem opakovane. ;-)

casino casino

9. 1. 2019 01:09

" Mikrotén nie je dobrý, obsah v mrazáku vysychá."
Jj, v podstatě vysychá, ale reálně se voda vyloučí mrazem (princip lyofilizace). Do jisté míry to lze omezit ponořením sáčku s obsahem do vody a sáček uzavřít až po vytlačení vzduchu. A kdo má vakuovačku, tak vzduch odsaje takřka do mrtě a má po starostech s úbytkem vody :-)

tejaja tejaja

8. 1. 2019 23:22

Veronika.Hrozna: Ja umyjem to, čo idem mraziť a nechám voľne vyschnúť na tácke v kuchyni. Potom nasypem do mraziaceho sáčku a strčím do mrazáku. Mikrotén nie je dobrý, obsah v mrazáku vysychá. :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2019 22:32

tejaja: Já mrazím na tácku, na to mám volnou poličku v mrazáku , mrazím tam i zákusky a dorty. Potom ovoce nebo zeleninku nasypu do malých krabiček s dobře uzavíratelným víčkem ,nebo do mikrotenu a ještě do krabičky! Moc nemrazím , kromě švestek a fazolek. A švestky jsem mrazila jenom proto, že se mi nepodařilo je zavařit, všecko asi 12 pohárů švestek jenom s cukrem - polotovar do koláčů se mi zkazilo. Tak jsem byla naštvaná, nikdy se mi nic nezkazilo v takovém množství a ze dvou várek švestek !;-( Škoda práce, už budu mrazit i švestky!

tejaja tejaja

8. 1. 2019 22:22

Veronika.Hrozna: Vyskúšaj, mrazím koreňovú zeleninu, fazuľky, cukety, tekvice, mangold, ten mixujem ako špenát, ale aj drobné ovocie, ktoré pozberám. Nič neblanšírujem. Len opakujem, kúpiť sáčky na mrazenie. ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2019 21:44

tejaja: Já to bez blanšírování, ani nezkusila mrazit, přiznám se!:-O Myslela jsem, že ty kupované páchnou a jsou hnusné proto, že nejsou blanšírovány. Možná chytnou ten hrozný odér v mrazírně, nevím. V létě zkusím ,aspoň jeden balíček. Uvidíme. :-)

tejaja tejaja

8. 1. 2019 20:42

Veronika.Hrozna: Veronika, ja nikdy žiadnu zeleninu pred mrazením neblanšírujem. Umyjem, nakrájam alebo mrazím fazuľky celé, podľa odrody a použitia. Fazuľky sú ako čerstvé, iba to skutočne chce mraziť do sáčkov určených na mrazenie. Žiadny mikroténový alebo igelitový sáčok. Kupujem ich v IKEA alebo v Tescome.
https://eshop.tescoma.sk/vrecka-na-potraviny-4food...
Roky to tak robím so všetkou zeleninou. ;-):-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 1. 2019 20:04

magdalenka: U nás fazolky bez kopru , taky ne. Jenom jako příloha , opečené na másle , to manžel miluje a zbaští toho hromady a dokonce si je sám obere v zahrádce!:-O

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: prívarok privarok zo zelenej fazulky fazulovy privarok fazulkovy privarok bramborový prívarok zelená fazuľka prívarok fazulka na zeleno zelena fazulka fazulky na smetaně luskový prívarok privarok z fazulovych luskov fazulovy privarok zo zelenej fazulky zeleny fazulovy privarok privarok zelena fazulka strukovy privarok fazulka na smetaně strukova fazula privarok privarok zo zelenej faulky fazulove struky privarok fazolkovy přívarek

Suroviny: fazolky zelené, mouka hladká, mléko, olej, sůl, pepř, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Fazolkový prívarok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2w