Tlačené makové koláče
Recept ještě nebyl hodnocenVe vodě rozmícháme lžičku cukru, všechno droždí a asi lžíci mouky (vše z přichystaného, odváženého množství) a 30 minut necháme kvásek pracovat.Zatím si připravíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve vodě rozmícháme lžičku cukru, všechno droždí a asi lžíci mouky (vše z přichystaného, odváženého množství) a 30 minut necháme kvásek pracovat.Zatím si připravíme…
Ve vodě rozmícháme lžičku cukru, všechno droždí a asi lžíci mouky (vše z přichystaného, odváženého množství) a 30 minut necháme kvásek pracovat.Zatím si připravíme…
Buřty se těší velké oblibě hlavně v létě, kdy je opékáme na ohni. Mimo sezónu si je pak můžeme naložit třeba podle tohoto receptu, do remulády. Tu svaříme z pár surovin…
Vodu, olej a špetku soli přivedeme k varu, teplotu snížíme, vsypeme mouku a dobře metličkou rozšleháme a na mírném ohni mícháme , dokud se těsto nezačne odlepovat od…
Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a…
Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr. Promícháme. Rozpuštěné máslo necháme vychladnout a přidáme k těstu. Kvásek není potřeba, droždí rozpustíme ve vlažném…
Čočku přebereme a namočíme dvě hodiny předem. Poté vodu slejeme, zalijeme vývarem, přidáme suché houby a koření s bobkovým listem. Vaříme cca 15 minut a přidáme brambory…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Doma připravené hamburgery jsou lákadlem oslavy či letního posezení u grilu. Ke skvělým masovým plackám a čerstvé zelenině tak můžete doma upéct i nadýchané bulky, do…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr a droždí a necháme 15 minut stát. Přidáme další suroviny a uhněteme těsto, které necháme 30-45 minut vykynout.Pak těsto propracujeme a…
Na másle orestujeme cibuli, přidáme fazolky a spolu s cibulí osmahneme (3-4 minuty). Zalijeme vývarem, přidáme koření a pomalu vaříme.Po 5 minutách přidáme oloupané a na…
Hladkou mouku smícháme se špetkou solí. Uděláme kvásek z kvasnic,150 ml vlažného mléka a z cukru a necháme vzejít. Poté kvásek nalijeme do mouky se solí, přidáme olej a…
Smícháme sypké suroviny, potom smícháme tekuté suroviny (vejce dáme do tekutých).Přidáme tekuté do sypkých a utřeme poměrně řídké těsto. Troubu rozpálíme na 180 stupňů…
Kuřecí řízky jako z fast foodu snadno připravíte i doma. Stačí okořenit a naložit do podmáslí, díky kterému budou krásně křehké a šťavnaté. Podávat můžete se salátem…
Do misky nasypte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Suchou směs promíchejte.Připravte podmáslí a k němu přidejte barvivo. Barvivo v podmáslí důkladně promíchejte.Do…
Těsto: Mouku, cukr, sůl smícháme v míse. Připravíme si kvásek. Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné, přidáme trošku cukru, droždí a necháme kvásek pracovat.Rozpustíme…
Originální nápad na občerstvení s přáteli, kdy se návštěva postará o to, aby dobrota byla vyloženě „roztrhaná“ a rozebraná do posledního drobečku! Slané těsto a Hermelín…
Dostali jste cuketu? V období cuket se hodí každý recept na zpracování těchto úrodných krasavic. Nenápadná dýně se příjemně vnutí k vůni masa, česneku, papriky a…
Řecké křupavé zelí je vynikající lahůdka plná chuti. Tento tradiční řecký pokrm je připravován z kvalitního zelí, které je lehce marinované v pikantní směsi s olivovým…
Odvážené sádlo a máslo necháme dobře povolit (pomůže mikrovlnka). Ve vlažném mléku s vodou rozmícháme cukr a droždí, přidáme všechny ostatní suroviny a uhněteme…