Úžasný tažený štrúdlík

finneta Kuchařka:

4 šišky Moučníky , Záviny, rolády 21 názorů

518

Suroviny

400 g hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
troška soli
cukr (dle chuti - asi 100 g)
asi 200 ml vody (vlažné)
strouhanka
jablka
cukr
skořice
rozinky
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše zamícháme - pozor na množství vody. Je lepší vodu dolévat dle hustoty těsta.

  2. Pak dáme asi na 1 hodinu odpočinout do ledničky.

  3. Potom z těsta vyválíme 4 placky, dáme trochu strouhanky, jablka, pocukrujeme, dáme skořici a rozinky a pečeme klasicky.

Poznámka

Toto těsto je úžasné, velice levné a hlavně - těsto vyválím vždy velice slabé - netrhá se!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Úžasný tažený štrúdlík

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Moje teta těsto vždy nahřívala pod teplým kastrolkem. Toto jde do lednice. Tak teď nevím?!?!Pak jej vytahovala na ubruse na celý stůl.

    Odpovědět

  • finneta finneta(neregistrovaná)

    Irena: ahoj Irčo. přiznám se, že to jsem nedělala (slaný dělám z listového těsta). ale budu, když to zkusíš a napíšeš:-p

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    Když se těsta dává 100g cukru, dá se pak použít naslano?

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Štrúdl je výborný :-p ... s těstem se moc dobře pracuje a netrhá se. Díky za recept. Přidávám bod a foto ;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    právě jsme dopekli a půlka závinu je už snědaná, moc dobré a těsto se opravdu netrhá a to ho dělám z celozrnné mouky:yes:

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    P. Janáček:no tak nebuďme hnidopichové:-O

    Odpovědět

  • P. Janáček P. Janáček(neregistrovaný)

    Může to chutnat i skvěle.Prosím, nenazývejte to taženým štrudlem když ho nevytahujete, ale vyvalujete, nebo rozvalujete:-S.

    Odpovědět

  • Romana22 Romana22(neregistrovaný)

    Chtěla jsem se zeptat ,proč stvrdla kurka na zavynu děkuji za odpověd:-(

    Odpovědět

  • phoma phoma(neregistrovaná)

    testo uz je v lednci tak jsem zvedava jak se povede:-8

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jdu to tvoje těstíčko vyzkoušet! Mám moc jablíček !:-p

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Tak recept jsem vyzkoušela a chci moc poděkovat,dělala jsem ho jak nasladko tak naslano a těsto vážně výborný.Úžasně se s ním pracovalo a na chuť taky super.První těsto který mě opravdu nadchlo a povedlo se.Ještě jednou díky,všichni chválili:-)

    Odpovědět

  • finneta finneta(autorka receptu)

    Katka:ahoj. těsto by tužší nemělo být. je lepší při přípravě snažit se zapracovat těsto co nejrychleji, ať do toho nemusíš nacpat hodně mouky navíc. ale budu ráda, když recept vyzkoušíš.;-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    zapisuji recept a vyzkoušim:-)Přesně těsto podobné tomuto sem hledala,ale mám otázku,není ten štrůdl druhý ten tvrdší?Protože zatím se mi to vždycky s nějakým těstem stalo a nevím jestli to bylo těstem nebo něčím jiným

    Odpovědět

  • Heike Heike

  • massha massha(neregistrovaná)

    jednoduchy zdravy recept bez vselijakych masel vajicek qa pritom je testo presne potrebne konzistence na tazeni...dekujem:-K

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: tazeny zavin levny babiččin jablečný štrudl tažený štrůdl těsto na tažený štrůdl vyborny tazeny zavin tažený závin recept levný štrůdl tazeny jablecny strudl vynikajíčí štrůdl nekynuty jablecny zavin těsto na tažený závin výborný tažený štrůdl tazeny strudl recept tažený štrůdl výborný recept na tažený závin tažený štrůdl výborný nejlepší jablečný závin tažený nejlepsi tazene testo recept na tažený štrůdl levný moučník

Zapomněl/a jsem heslo