Úžasný tažený štrúdlík

finneta Kuchařka:

4 šišky Moučníky , Záviny, rolády 21 názorů

518

Suroviny

400 g hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
troška soli
cukr (dle chuti - asi 100 g)
asi 200 ml vody (vlažné)
strouhanka
jablka
cukr
skořice
rozinky
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše zamícháme - pozor na množství vody. Je lepší vodu dolévat dle hustoty těsta.

  2. Pak dáme asi na 1 hodinu odpočinout do ledničky.

  3. Potom z těsta vyválíme 4 placky, dáme trochu strouhanky, jablka, pocukrujeme, dáme skořici a rozinky a pečeme klasicky.

Poznámka

Toto těsto je úžasné, velice levné a hlavně - těsto vyválím vždy velice slabé - netrhá se!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Úžasný tažený štrúdlík

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Moje teta těsto vždy nahřívala pod teplým kastrolkem. Toto jde do lednice. Tak teď nevím?!?!Pak jej vytahovala na ubruse na celý stůl.

    Odpovědět

  • finneta finneta(neregistrovaná)

    Irena: ahoj Irčo. přiznám se, že to jsem nedělala (slaný dělám z listového těsta). ale budu, když to zkusíš a napíšeš:-p

    Odpovědět

  • Irena Irena(neregistrovaná)

    Když se těsta dává 100g cukru, dá se pak použít naslano?

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Štrúdl je výborný :-p ... s těstem se moc dobře pracuje a netrhá se. Díky za recept. Přidávám bod a foto ;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    právě jsme dopekli a půlka závinu je už snědaná, moc dobré a těsto se opravdu netrhá a to ho dělám z celozrnné mouky:yes:

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    P. Janáček:no tak nebuďme hnidopichové:-O

    Odpovědět

  • P. Janáček P. Janáček(neregistrovaný)

    Může to chutnat i skvěle.Prosím, nenazývejte to taženým štrudlem když ho nevytahujete, ale vyvalujete, nebo rozvalujete:-S.

    Odpovědět

  • Romana22 Romana22(neregistrovaný)

    Chtěla jsem se zeptat ,proč stvrdla kurka na zavynu děkuji za odpověd:-(

    Odpovědět

  • phoma phoma(neregistrovaná)

    testo uz je v lednci tak jsem zvedava jak se povede:-8

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Jdu to tvoje těstíčko vyzkoušet! Mám moc jablíček !:-p

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Tak recept jsem vyzkoušela a chci moc poděkovat,dělala jsem ho jak nasladko tak naslano a těsto vážně výborný.Úžasně se s ním pracovalo a na chuť taky super.První těsto který mě opravdu nadchlo a povedlo se.Ještě jednou díky,všichni chválili:-)

    Odpovědět

  • finneta finneta(autorka receptu)

    Katka:ahoj. těsto by tužší nemělo být. je lepší při přípravě snažit se zapracovat těsto co nejrychleji, ať do toho nemusíš nacpat hodně mouky navíc. ale budu ráda, když recept vyzkoušíš.;-)

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    zapisuji recept a vyzkoušim:-)Přesně těsto podobné tomuto sem hledala,ale mám otázku,není ten štrůdl druhý ten tvrdší?Protože zatím se mi to vždycky s nějakým těstem stalo a nevím jestli to bylo těstem nebo něčím jiným

    Odpovědět

  • Heike Heike

  • massha massha(neregistrovaná)

    jednoduchy zdravy recept bez vselijakych masel vajicek qa pritom je testo presne potrebne konzistence na tazeni...dekujem:-K

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo