Martinské kynuté rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenMartinské rohlíčky jsou podzimní klasika. Ať už zvolíte náplň ořechovou, makovou nebo třeba jablečnou, nikdy nešlápnete vedle. Upečené krásně do zlatova, ale uvnitř…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Martinské rohlíčky jsou podzimní klasika. Ať už zvolíte náplň ořechovou, makovou nebo třeba jablečnou, nikdy nešlápnete vedle. Upečené krásně do zlatova, ale uvnitř…
Žloutky utřeme s cukrem a měkkou herou do pěny. Přidáme tvaroh a znovu třeme, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum nebo rumovou tresť, mléko, vmícháme mouku…
Zamícháme hustší těsto a vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.Poklademe půlkami švestek, posypeme skořicovým cukrem. Dále posypeme hustě mletým mákem, smíchaným s…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, mouku a kvásek. Vypracujeme těsto, překryjeme…
Jemný švestkový koláč s drobenkou vám zvedne náladu a příjemně osladí den. Díky řeckému jogurtu, který se přidává do těsta je koláč měkoučký a vláčný a rozpečené švestky…
Klasické kynuté koláče můžeme připravit netradičním způsobem. Náplň nemusí být jen ve středu koláče, ale můžeme naplnit i jeho okraje, a zkombinovat tak dva druhy náplní…
Pomazánkové máslo s cukrem utřeme, přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Zapracované těsto dáme na menší moukou vysypaný plech, ozdobíme ovocem, posypeme…
Do mísy dáme zakysanou smetanu, kelímek umyjeme a nadále používáme jako "měřidlo". Postupně pomocí něj "odvážíme" polohrubou i celozrnnou mouku, mléko a rostlinný olej.…
Všechny ingredience na těsto postupně dáme do mísy a řádně promícháme vařečkou.Těsto na bublaninu vylijeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme drobným ovocem a…
Už jste zkoušeli šátečky s povidlovou náplní bez kynutí? Jsou nadýchané, jemné a chutnají výborně. Těsto obsahuje droždí, ale nenechává se kynout a rovnou se s ním…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Těsto rozválím na plát a strany zvednu asi do výšky 1,5 cm. Můžu a nemusím potřít marmeládou a na ni můžu poklást ovoce (které trošku posypu vanilkovým cukrem pokud je…
Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až droždí vzejde a udělá…
Do mísy dáme prosátou polohrubou mouku, na struhadle nastrouhanou Heru, 2 žloutky a vmícháme kvásek, který jsme si připravili z vlažného mléka, rozdrobeného droždí,…
Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva, přidáme vejce, mléko a rozpuštěný zchládlý tuk. Dobře a rychle zamícháme, vlijeme na pekáč, poklademe ovocem, posypeme…
Suroviny na těsto vymícháme do hladka, výsledná hmota by měla být polotekutá, spíše jako hustější bublanina, proto musíme třeba i přidat trošku více mléka. Vylijeme a…
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto.Na plech s pečícím papírem hned děláme stejně velké kuličky, které omoučenou sklenkou zmáčkneme do tvaru kulatého…
Suroviny nahážeme do pekárny v pořadí, jak je psané v surovinách a zapneme program těsto.Vykynuté vyválíme na 2 placky, které rozřežeme na výseče. Na nejširší část dáme…
Z mléka,cukru a kvasnic uděláme kvásek.Do mísy dáme mouku,majolku,jogurt,vajíčko a sůl.Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto,které necháme vykynout. Nastrouháme si…
Z poloviny mléka, cukru krupice a droždí připravíme kvásek. Rozpustíme máslo a necháme zchladit. Poté ho přidáme do mouky. Přidáme dva žloutky a kvásek, špetku soli,…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, mléko a mrkev nastrouhanou na jemno. Mouku, prášek do pečiva, špetku soli a pomeranč nakrájený na kostičky přimícháme…
Z ingrediencí na vypracujeme hladké jemné těsto.Dáme jej odpočinout do lednice.Mezitím uvaříme klasickým způsobem pudink a dáme zakrytý vychladnout.Vál lehce podsypeme…
Cuketový koláč s vůní perníku je úžasně vláčný díky nastrouhané cuketě a šťavnatým švestkám. Máslová drobenka dodá křupavost a lahodnou chuť. S přicházejícím podzimem…