Rybízový koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenCukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící prášek a mouku, vše smícháme v hladké polotuhé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící prášek a mouku, vše smícháme v hladké polotuhé…
Do mísy dáme mouky, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které posypeme cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a mírně promícháme. Až droždí vzejde a udělá…
Máslo rozpusťte a nechte vychladnout. Ke zchladlému máslu přidejte vajíčko, mléko, jogurt, vanilku a vše společně promíchejte.Do mísy prosejte obě mouky, přidejte…
V misce smícháme vše sypké a najemno nastrouhanou mrkev. Přidáme vejce, olej, rum nebo aroma, med a sirup (dávám obojí, ale stačí med). Zředíme vodou podle potřeby -…
Všechny ingredience na těsto postupně dáme do mísy a řádně promícháme vařečkou.Těsto na bublaninu vylijeme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme drobným ovocem a…
Krásně nadýchaný kynutý rybízový koláč s drobenkou je pečený v sádlem vymaštěném pekáčku a rozvoní celý dům. Že vám to připomíná prázdniny u babičky? S tímto receptem se…
Koláčovou formu nebo remosku o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a…
Klasické kynuté koláče můžeme připravit netradičním způsobem. Náplň nemusí být jen ve středu koláče, ale můžeme naplnit i jeho okraje, a zkombinovat tak dva druhy náplní…
Z ingrediencí na vypracujeme hladké jemné těsto.Dáme jej odpočinout do lednice.Mezitím uvaříme klasickým způsobem pudink a dáme zakrytý vychladnout.Vál lehce podsypeme…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme jogurty a hladkou mouku promíchanou s kokosem a práškem do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný…
Máslo rozdrobíme s moukou, do důlku dáme žloutky, na ně cukr, droždí a zalijeme vlažnou šlehačkou. Necháme chvíli (20 min) vzejít kvásek a zaděláme těsto (ručně nebo v…
Vejce utřeme s cukry do pěny, přilijeme mléko a máslo, promícháme. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a přisypeme vypeckované třešně (višně), které…
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme citronovou kůru, rum, olej a vlažné mléko. Vše dobře promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět vše řádně promícháme…
Pomazánkové máslo s cukrem utřeme, přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Zapracované těsto dáme na menší moukou vysypaný plech, ozdobíme ovocem, posypeme…
Vejce, cukr, skořicový cukr ušleháme do pěny. Vmícháme celé pomazánkové máslo, a když je těsto vymícháno do hladka, přidáme na konce mouku s práškem do pečiva. Hustší…
Kdo by neznal frgály, tradiční specialitu z Valašska. Jedná se tenké kynuté těsto potřené libovolnými náplněmi a hustě zasypané drobenkou. Mezi nejoblíbenější náplně…
Celá vejce dáme do mísy a s cukry je vyšleháme do husté pěny. Poté přidáme olej s vlažným mlékem, promícháme, nasypeme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou. Vše řádně…
Zapneme troubu na 170°C, na plech položíme formičky (silikonové koláčky) a do nich vložíme papírové košíčky. Připravíme ovoce, nejlépe směs, ale může být i jeden druh,…
Suroviny nahážeme do pekárny v pořadí, jak je psané v surovinách a zapneme program těsto.Vykynuté vyválíme na 2 placky, které rozřežeme na výseče. Na nejširší část dáme…
Meruňkový koláč je ideální moučník, který lze považovat za vrchol letní sezóny. Do drobenky můžete přidat špetku skořice pro skvělou chuťovou tečku. V receptu je použita…
Z mléka,cukru a kvasnic uděláme kvásek.Do mísy dáme mouku,majolku,jogurt,vajíčko a sůl.Přidáme vzešlý kvásek a vypracujeme těsto,které necháme vykynout. Nastrouháme si…
Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme změklé máslo a vejce a zpracujeme těsto. Těsto se dost lepí, proto je dobré si trochu dosypávat mouku. Těsto dáme na…
Cuketový koláč s vůní perníku je úžasně vláčný díky nastrouhané cuketě a šťavnatým švestkám. Máslová drobenka dodá křupavost a lahodnou chuť. S přicházejícím podzimem…
Žloutky utřeme s cukrem a měkkou herou do pěny. Přidáme tvaroh a znovu třeme, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum nebo rumovou tresť, mléko, vmícháme mouku…