Hmota potahovací - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Spiderman dort
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus: 1. Oddělíme žloudky od bílků. K žloudkům přidáme část cukru a vyšleháme do pěny. 2. Ve druhé míse vyšleháme z bílků hustý sníh, přidáme cukr a opět vyšleháme.…
Dort mandarinkový s kytičkama a s alginátovým ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny…
Vláček Gordon
Recept ještě nebyl hodnocenKorpusy: oddělíme žloutky od bílků a ve vysoké míse vyšleháme bílky. Až jsou téměř vyšlehané, přidáme cukr a znovu řádně šleháme. Pak postupně zašleháváme žloutky a olej…
Dort klaviatura, hoboj a fialky
Recept ještě nebyl hodnocenBílky vyšleháme do tuha a všleháme cukr. Šleháme, dokud netvoří sníh pevné špičky. Poté zašleháme žloutky a olej, ručně vmícháme kakao, mouku a PDP. Pečeme ve formě …
Dort housenka
Recept ještě nebyl hodnocenVyšleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme s druhou polovinou cca 4 minuty. Přidáme vodu a pak ručně postupně zašleháme mouku s práškem do pečiva a sníh. Do 4…
Oříškový dort s růžičkami
Recept ještě nebyl hodnocenPařížská šlehačka: smetanu vylijeme do kastrůlku a přidáme k ní i tyčinku kaštany. Zahříváme do rozpuštění. Chvilinku povaříme a odstavíme. Po vystydnutí uložíme do…
Dort krémové srdce
Recept ještě nebyl hodnocenUpečený dort necháme vychladnout, rozřízneme na tři pláty a plníme marmeládou a krémem. Dort potřeme krémem, vrch i boky a dáme na dvě hodinky ztuhnout.Dohotovení: Ve…
Dort pro švagrovou
Recept ještě nebyl hodnocenkorpus upečeme, krém ušleháme, marmeládu otevřeme, potahovku uhňácáme. ;)
Dort čáp s miminkem
Recept ještě nebyl hodnocenDort klasicky rozkrojíme na dvakrát, promažeme krémem a necháme několik hodin schladnout. Poté teprve potáhneme modelovací hmotou a vymodelujeme čápa a ostatní dekorace.…
Blendované čokoládové košíčky
Recept ještě nebyl hodnocenzjednodušená šperkařská technika BLENDOVÁNÍ: obr.1 - z tmavé hmoty uděláme tenký váleček, jako šňůrku a obalíme jej ve světlé hmotě, silné cca 2-3mmm. obr.2 -…
Dort "Přežraný myšák"
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si…
Ametyst z cukru na dortu
Recept ještě nebyl hodnocenCukr s vodou svaříme, odstavíme z ohně a po kapkách přidáváme barvy do požadovaného odstínu.Potom rozválíme plát bílého fondantu a položíme na druhý obarvený plát (barva…
Western/country dort
Recept ještě nebyl hodnocenNa větší korpus: bílky vyšleháme do tuha a všleháme cukr. Šleháme, dokud netvoří sníh pevné špičky. Poté zašleháme žloutky a olej, ručně vmícháme kakao, mouku a PDP.…
Přečtěte si Zobrazit více