Klobáska,ale jinak

pavelk Kuchař: pavelk

Doba přípravy: cca 2 hodiny 1 porce Dorty 5 názorů

Suroviny

Těsto:
6 bílků
120 gr. ml.cukru
4 žloutky
80 gr. hl.mouky
Náplň:
2 přírodní pomazánkové másla (bez chuti)
1/2 litru smetany ke šlehání(30-33%)
250 gr. měkkého tvarohu
200 gr.práškového cukru
1 PL želatiny a kakao
Ozdoba:
2 ks sladkých tyčinek
kousek potahové hmoty
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky ušleháme s cukrem do tuhého sněhu a na konec opatrně přišleháme postupně po jednom žloutku a lehce přimícháme mouku.

  2. Hotové těsto nalejeme na plech vyloženým pečícím papírem.

  3. Plech vložíme do předehřáté trouby a zprudka upečeme.

  4. Plát těsta necháme dobře vychladnout.

  5. Vychladlý plát přeneseme na utěrku a naplníme krémem, který si připravíme takto: Veškeré suroviny na náplň dáme do vyšší mísy a šlehačem vyšleháme tuhý krém a předem namočenou želatinu zašleháme na konec. Trochu krému odeberem a zašleháme kakao.

  6. Bílý krém natřeme na plát a svineme.

  7. Vytvarujeme vzniklou roládu do tvaru klobásy, povrch potřeme tmavým krémem a ozdobíme viz přiložené foto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Klobáska,ale jinak

Tématické fráze: klobáska laskominy .wbs.cz šťavnaté klobásky domácí klobásy v troube cukrem bilkem tuhé klobásy klobaska vareni