Hmota potahovací - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Dort Kaktusy
Recept ještě nebyl hodnocenBílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu, všleháme cukr a poté postupně žloutjy a olej. Nakonec vmícháme mouku s kakaem. Podrobný postup viz poznámka. Pečeme…
Olejová bábovka III.
Recept ještě nebyl hodnocenFormu si vytřeme olejem a vysypeme pomletými ořechy. Žloutky s cukrem umícháme do pěny, přidáme mouku (do které si zamícháme prášek do pečiva) + přidáme olej a mléko.…
Svatební dort fialovobílý
Recept ještě nebyl hodnocenPrvní den upečeme korpusy.Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh.Žloutky a cukr vyšleháme důkladně do pěny a postupně všleháme vodu a olej, poté vmícháme mouku smíchanou s…
Dort tučňáček
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou…
Dort pro arachnofobika
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si…
Zámek pro princeznu
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme horkou vodu a mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh z bílků. (formu jsem měla větší než klasický dort cca…
Dort hledá se Nemo
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus necháme vychladnout (1) a druhý den se pustíme do zdobení. Rybu rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe mandarinky(2). Přiložíme vršek…
Dort Myší mejdan na bochníku sýra
Recept ještě nebyl hodnocenDorty ve tvaru sýrových bochníků se spoustou roztomilých myšek budily velký obdiv již v dobách, kdy měly potahované dorty čas největší slávy teprve před sebou. Řada…
Dort hroší miminko 3D
Recept ještě nebyl hodnocenNa korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Dort podzimní pro pána
Recept ještě nebyl hodnocenKorpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Třípatrový svatební dort s motýly
Recept ještě nebyl hodnocenPostupně si upečeme 3 korpusy různé velikosti, podrobný postup na upečení korpusu je v poznámce.Z vody, mléka a mouky uvaříme bešamel o hustotě hustší krupicové kaše,…
Dort s myškami
Recept ještě nebyl hodnocenVanilkový piškot: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Dort s gerberami
Recept ještě nebyl hodnocenPiškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Melírování potahovací hmoty na dort
Recept ještě nebyl hodnocenHmotu rozdělíme na menší díly a ty obarvíme na požadované odstíny. Poté uválíme z jednotlivách barev provázky, max. 1cm silné, které stočíme do velkého provazce a…
Dort - krteček a jeho kamarádi
Recept ještě nebyl hodnocenUpekla jsem jeden korpus ze šesti vajec a druhý z pěti. Větší rozkrojila na tři pláty a menší na dva. Pod krém jsem vždy korpus potřela marmeládou. Z menšího ukrojit…
Maxi hamburger
Recept ještě nebyl hodnocenDvě kolečka korpusu slepíme krémem a potáhneme mléčnou marcipánovou hmotou - vznikne spodní díl hamburgeru. Na spodní díl vytvoříme listy salátu, na které dáme z…
Dort FRETKA
Recept ještě nebyl hodnocenNejedná se o klasický recept, proto jej přidávám do kategorie Zdobení pro ty z vás, které mají výtvarné cítění a rády pečou, jako inspiraci.Dort byl vytvořen speciálně…
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 4 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 14 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Delikatesa první republiky: Upečte punčové kobližky podle Marie-Janků Sandtnerové
Kokosová kolečka: Cukroví se rozplývá na jazyku, krásně voní kokosem a pro správný tvar ani nemusíte použít strojek
Retro okénko: Pamatujete na bonbony Sisinky? Stály 3 Kčs, vytahovaly plomby, ale děti je stejně milovaly