Mokka koláč
Recept ještě nebyl hodnocenVejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej, minerálku a rum. Přimíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, kakaem, mletou kávou a oříšky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidávejte olej, minerálku a rum. Přimíchejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, kakaem, mletou kávou a oříšky.…
Změklý tuk vyšleháme s cukrem a vejci (já si zvlášť šlehám žloutky a z bílků dělám sníh). Pak přidáme olej a střídavě vlažné mléko + mouku smíchanou s PDP, kakaem a…
Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odpočinout. Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykraujeme libovolné tvary, které…
Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odpočinout. Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykraujeme libovolné tvary, které…
Kávové cukroví – lahodné spojení křehkého těsta, jemné kávové náplně a polevy, které vás přenese do světa sladkých pokušení. Ideální ke kávě, čaji, nebo jako elegantní…
Jemné těsto s bohatou oříškovou náplní – to jsou kávovo-oříškové roládky, které se stanou hvězdou vašeho svátečního stolu. Spojení kávové chuti s oříšky vytváří dokonale…
Jemné těsto s výraznou kávovou chutí doplňuje svěží citronová poleva, která dodává cukroví neodolatelný šmrnc. Tyto delikatesní měsíčky nejen skvěle chutnají, ale i…
Kombinace smetany, jahod, kávy, rumu a vaječného likéru slibuje nevšední chuťový zážitek. Dva druhy krému vrstvíme do dortové formy a prokládáme cukrářskými a kakaovými…
Vyšleháme žloutky s oběma cukry, přikapáváme za stálého šlehání olej a koňak. Přisypeme a lehce vmícháme mouku s PDP a nakonec zjemníme vyšlehaným sněhem z bílků.…
Uvaříme si silnou kávu a necháme ji vychladnout. Studenou kávu nalijeme do tvořítka na led a dáme ji zmrazit. Kávové kostky pak můžeme vhodit do studeného mléka a…
Třeme 7 dkg tuku, 8 dkg cukru. Zamícháme 18 dkg pražených jemně mletých vloček a kápneme mandlového oleje. Přidáme lžičku rumu, jemně nakrájenou pomerančovou kůru a je…
Žloutky vyšlehat s cukrem a vanilkou do pěny, přilít vaječný koňak a olej. Mouku s peč. práškem vmíchat do žloutkové pěny a lehce vmíchat sníh z bílků. Do vymazané a…
Ořechy nasekáme nahrubo a smícháme se skořicí, přírodním cukrem a 25 g pískového cukru – můžeme vše rozmixovat.Zbylý cukr a máslo utřeme do pěny a přimícháme žloutky a…
Postup: Vyšleháme cukr s máslem, kakaem, kávou, přidáme vejce, olej a třeme do pěny. Nakonec přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva.. Na plech s pečícím papírem…
Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu. Potom zľahka primiešame kávu, kakao, orechy, preosiatu múku a roztopené maslo (Heru). Cesto natlačíme do vrecúška a…
Cesto: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu. Potom zľahka primiešame kávu, kakao, orechy, preosiatu múku a roztopené maslo (Heru). Cesto natlačíme do vrecúška a…
Cukrová poleva vonící rumem, co připomíná rampouchy, překrývá kostky ořechového těsta slepeného lahodným máslovým krémem s kávovou příchutí. Symfonie chutí, která se…
Strouhaný kokos je pro svůj vysoký obsah tuku ideální na pečení a díky obsahu tuku a vlákniny dokáže na delší dobu zasytit. V kombinaci s lehkým bílkovým korpusem a…
Z oddělených bílků vyšlehejte pevný sníh a po lžících do něj zašleháme cukr. Přidejte solamyl, pěnu opět dobře vyšlehejte /musí být pevná/ a lžící tvořte z ní na plechu…
2 bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Zašleháme do něj cukr. Potom přišleháme dva žloutky, aroma a olej. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Rendlík,…
Bezinky pomačkáme šťuchadlem a přes plenku vymačkáme šťávu. Do šťávy dáme litr vody, 1 kg cukru a vaříme 5 min za stálého míchání. Dále přidáme 2 vanilkové cukry a…
Čokoládu nakrájíme na malé kousky. Oříšky umeleme. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme tuhý sníh z bílků a jemně promícháme. Přidáme kávu a čokoládu.…
Z citrusů vymačkáme šťávu ( s džusem je to jednodušší.. ), nakrájíme najemno chilli papričku, přidáme kávu, koření a sůl. Řádně promícháme. Omyté a osušené maso pořádně…
Recepty na korpusy, krém a potahovou hmotu jsou u mého dortu DORT PRO KUTILA BOBA. Postup tamtéž. Nepečenou hmotu na dotvarování jsem udělala z odkrojků a krému. Pro…